Ndalohet botox-i dhe rimodelimi i buzëve për moshat nën 18 vjeç në Angli

TË FUNDIT

Nëse je nën 18 vjeç në Angli nuk mund të marrësh injeksion të toksinës botulinum , shpesh të njohura si Botox ose mbushës të buzëve për arsye kozmetike.

Një ligj i ri, ka hyrë në fuqi nga e premtja, synon të mbrojë të rinjtë nga dëmtimet e paqëllimshme pas vitesh përpjekjesh për të rregulluar industrinë e bukurisë jo kirurgjikale.

Por aktivistët thonë se rregullat nuk shkojnë aq larg. Vlerësimet e qeverisë tregojnë se deri në 41,000 procedura të stilit Botox u kryen në moshat nën 18 vjeç në Angli vitin e kaluar.

Dhe analiza, nga Departamenti i Shëndetit dhe Kujdesit Social, sugjeron se ka pasur deri në 29,300 procedura mbushëse dermale për nën 18 vjeç në 2017.

Para se legjislacioni i ri të hynte në fuqi në Angli, nën 18 vjeç ishin në gjendje të kishin procedura të stilit Botox dhe mbushës të lëkurës pa kontroll të moshës së tyre. Përditësimet mbi legjislacionin në Uells dhe Skoci priten në të ardhmen e afërt, ndërsa Irlanda Veriore nuk ka plane aktuale për të bërë ndonjë ndryshim.

MARKETING I PAGUAR POLITIK