Mungesa e pagave në Kulturë, “Përgjegjës janë drejtorët e institucioneve kulturore”

Must Read

A ka mundësi që të mbyllen çerdhet përsëri? Ka prindër që i kanë regjistruar fëmijët, por nuk i sjellin

https://youtu.be/S4vRRkF4J4U Nëse përkeqësohet gjendja epidemiologjike, çerdhet mund të mbyllen përsëri. Drejtori i...

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit,...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar...
- Advertisement -

Gjithçka çfarë është dashur të bëjë Qeveria e ka bërë dhe ajo nuk është përgjegjëse për mungesën e pagave në kulturë, por drejtorët e institucioneve kulturore të cilët nuk kanë dorëzuar në kohë planet e sistematizimit që punëtorët kulturor të marrin pagë në kohë.

Kështu është sqaruar kryeministri teknik, Oliver Spasovski në ikje për problemin në kulturë.

- Advertisement -

“Marrëveshja kolektive është në fuqi. Qeveria ka siguruar mjete financiare nga buxheti ajo çfarë nuk është bërë në kuadër të institucioneve kulturore, është përgjegjësi e çdo udhëheqësi të atyre institucioneve dhe duhej të ndërmerren me kohë masa që të zbatohen marrëveshjet. Qeveria i ka krijuar të gjitha kushtet që punëtorët kulturorë të mund ta zbatojnë atë marrëveshje”, tha Oliver Spasovski, kryeministër teknik në largim.

Për problemin kanë reaguar edhe nga opozitarja VMRO-DPMNE. Bëjnë thirrje që paga e muajit korrik të paguhet menjëherë dhe thonë se marrëveshja kolektive u keqpërdor për qëllime të fushatës zgjedhore.

- Advertisement -

“Insistojmë që qeveria të mos humb asnjë ditë më tepër dhe t’i dëmshpërblejë punëtorët kulturorë që i gënjeu. Me shuarjen e kulturës, shuhet shteti. Raporti ndaj kulturës sot, e tregon raportin ndaj qytetarëve nesër. Paga e korrikut duhet të paguhet menjëherë”, deklaroi Zoran Lutkov, Kryetar i Komisionit për Kulturë – VMRO-DPMNE.

Por nga Sindikata e Punëtorëve Kulturorë thonë se plani për sistematizim është bërë në kohë, por Ministria e Kulturës nuk e ka shqyrtuar.

- Advertisement -

Sindikata ka paralajmëruar padi ndaj Ministrisë së Kulturës, pasi sipas tyre, rreth 3 mijë punëtorë nuk kanë marrë pagën e cila sipas Marrëveshjes kolektive duhej ta kishin në konto më 15 gusht. Nga Ministria e Kulturës zvarritjen e pagesës e arsyetojnë me krizën e shkaktuar nga Kovid-19 dhe me mosdorëzimin e planit të sistematizimit nga drejtorët.

- Advertisement -

A ka mundësi që të mbyllen çerdhet përsëri? Ka prindër që i kanë regjistruar fëmijët, por nuk i sjellin

https://youtu.be/S4vRRkF4J4U Nëse përkeqësohet gjendja epidemiologjike, çerdhet mund të mbyllen përsëri. Drejtori i Shtëpisë së shëndetit Shkup, Viktor...

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit, ekipi tetovar do të jetë...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar se do të suvencionohen pagat...

Sërish thirrje anti-shqiptare, dasmorët u nisën për të marrë nuse, u takuan me “Komitët”

https://youtu.be/IpVru6zhjP8 Ishin nisur për të marrë nusen, por dasmorët shqiptarë u takuan me grupin e tifozëve “Komitët”...

Ndotësit do të kapen me dron, nga 18 xhirime, kapet një ndotës

https://youtu.be/IMbCRan-vnM Patrulla ekologjike, me dron fluturon disa herë në javë për të kontrolluar se kush ndotë dhe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -