Array

MTI premton se do të certifikojë këtë vit guidat turistike

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Promovimi i trashëgimisë kulturore do të ndikonte në rritjen e turizmit dhe promovimit të kulturës së Kosovës. Kështu u tha në një konferencë me temë “Trashëgimia kulturore si atraksioni më i ri turistik-Ekoturizmi”, organizuar nga Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së në kuadër të fushatës për gjuhë, art dhe kulturë.

Dafina Zherka nga Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së, ka thënë se kjo qendër ka filluar një fushate dy mujore e cila është fokusuar në gjuhë, kulturë dhe art, me qëllim të promovimit të kulturës nëpërmjet turizmit.

- Advertisement -

“Promovimi i turizmit kulturor mund të gërshetojë elementet që përmbajnë trashëgimi kulturore, duke synuar që përmes turizmit të promovohet edhe kultura e Kosovës”, ka thënë Zherka.

Virtyt Gacaferi, gazetar dhe aktivist nga shoqëria civile që kohëve të fundit po merret edhe me promovimin e ekoturizmit, ka thënë se përparësi për një turizëm është vet mikpritja e shqiptarëve.
Më të vlefshmen që e kemi si Kosovë është oferta që dikush të jetë mysafir në vendin tonë ose mysafir në shtëpinë tonë dhe kjo është unike te shqiptarët
“Mysafiri në jetën e shqiptarit përfaqëson një kategori etike supreme më të rëndësishme se sa një person i gjakut“, ka thënë ai.

- Advertisement -

Udhëheqësi i divizionit të turizmit në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, Hysen Sogojeva ka thënë ai ata që janë të certifikuar për guida nga organizata të ndryshme do të licencohen gjatë këtij viti.
“Në qershor do të bëjmë përpjekje për të specifikuar ligjin sa i përket guidave dhe në momentin që kalon kjo pjesë të gjitha ata që janë të certifikuar nga organizatave tjera ne do t’i pranojmë, janë diku 61”, ka thënë ai.
Ndryshe, u tha se duhet të ketë angazhim më të shtuar në promovimin e turizmit.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -