Merren të dhënat e para nga sateliti i monitorimit të ekosistemit

TË FUNDIT

Kina ka marrë të dhëna nga sateliti i sapolançuar për monitorimin e karbonit të ekosistemit tokësor, thanë shkencëtarët përgjegjës për marrjen e të dhënave satelitore, njofton “Xinhua”.

Sateliti u transportua në hapësirë të enjten nga një raketë “Long March-4B” nga qendra e lëshimit të satelitit Taiyuan në provincën Shanxi të Kinës veriore.

Që nga mbrëmja e së enjtes, stacionet tokësore kanë gjurmuar dhe marrë të dhëna nga sateliti, me një madhësi totale prej 306 GB, njoftoi Instituti i Kërkimeve të Informacionit të Hapësirës Ajrore nën Akademinë Kineze të Shkencave.


I ngarkuar me marrjen e informacionit mbi karbonin pyjor, sateliti do të nxisë përpjekjet e Kinës për synimet mbi kulmin e karbonit dhe neutralitetin e tij.

error: Content is protected !!