Array

Mbështetje afirmimit të trashëgimisë kulturore

Must Read

528 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë regjistruar 528 shkelje për mosmbajtjen e maskës.

Fundjavë pa TVSH më 10, 11 dhe 12 tetor

Fundjava e zgjatur, 10, 11 dhe 12 tetor do të jetë fundjava pa TVSH për të gjithë...

Besimi: Realizim më i mirë i investimeve kapitale me konceptin SMART financa

Përmes zbatimit të konceptit të ri SMART financa, do të punohet në përmirësimin e realizimit të shpenzimeve...
- Advertisement -

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, priti sot drejtuesit e Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore, të kryesuar nga kryetari Shafi Gashi.
Ministri Shala ka përgëzuar kryetarin dhe anëtarët për detyrën dhe funksionalizmin e Këshillit dhe u ka premtuar mbështetje dhe përkrahje në funksion të gjurmimit, ruajtjes, promovimit dhe afirmimit të trashëgimisë së pasur kulturore të Kosovës

Ai, po ashtu, ka kërkuar nga Këshilli që të kihet kujdes në procesin e finalizimit të Listës së Objekteve për Mbrojtje të Përhershme që ajo të jetë sa më gjithëpërfshirëse.

- Advertisement -

Ndërmjet ministrit Shala dhe kryetarit Gashi, u bisedua edhe për nevojën e bashkëpunimit të institucioneve të ndryshme rreth ruajtjes së trashëgimisë kulturore të Kosovës, sidomos nga shkatërrimet dhe dëmtimet e qëllimshme.

Në këtë takim, u bisedua edhe rreth përgatitjeve që po bëjnë institucionet e Kosovës për aplikim në UNESCO.

- Advertisement -

Ndërkaq, Gashi e informoi ministrin me gjendjen e trashëgimisë kulture në Kosovë, me sfidat që e presin Kës hillin pas funksionalizmit, si dhe me nevojën për një vetëdijesim të përgjithshëm për ruajtjen e trashëgimisë kulturore të Kosovës, thuhet në komunikatën e MKRS.

- Advertisement -

528 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë regjistruar 528 shkelje për mosmbajtjen e maskës. Nga Ministria...

Fundjavë pa TVSH më 10, 11 dhe 12 tetor

Fundjava e zgjatur, 10, 11 dhe 12 tetor do të jetë fundjava pa TVSH për të gjithë qytetarët, njoftoi kryeministri Zoran Zaev....

Besimi: Realizim më i mirë i investimeve kapitale me konceptin SMART financa

Përmes zbatimit të konceptit të ri SMART financa, do të punohet në përmirësimin e realizimit të shpenzimeve kapitale. Këtë, siç informojnë nga...

Në një minierë kineze për shkak të helmimit me monoksid karboni vdesin 16 minatorë

Gjashtëmbëdhjetë persona e humbën jetën si rezultat i helmimit me monoksid karboni në një minierë për thëngjill në Kinën Jugperëndimore, kumtuan autoritetet...

Protesta të reja në Bjellorusi, Tihanovskaja do të inaugurohet në mënyrë simbolike si presidente

 Protesta të reja priten sot përgjatë Bjellorusisë, ku aktivistët iu bëjnë thirrje banorëve që të dalin në rrugë, pas inaugurimit të Aleksandër...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -