Maqedonia e Veriut në nivelin e tretë të rekomandimit për udhëtim të Departamentit të Shtetit

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Departamenti amerikan i Shtetit mbrëmë e pezulloi nivelin e katërt të rekomandimit për udhëtime jashtë vendit për pjesën më të madhe të vendeve, që është paralajmërimi më i lartë për qytetarët amerikanë që të përmbahen nga çfarëdo lloj udhëtim jashtë SHBA-së.

Si shumë vende të botës, Maqedonia e Veriut është vendosur në nivelin e tretë të rekomandimit, që këshillon “mendoni nëse doni të udhëtoni”.

- Advertisement -

Siç është theksuar në ueb faqen për çështje konsullare të Departamentit të Shtetit, vendi ynë ka hequr urdhrat për të qëndruar në shtëpi dhe pjesërisht e ka rifilluar transportin dhe aktivitetet e  biznesit.

Nga organi i jashtëm politik i SHBA-së këshillohet të ndiqen paralajmërimet e Qendrave shtetërore për kontrollim dhe parandalim të sëmundjeve (CDC), të cilat, megjithatë, kanë lëshuar një “vlerësim të tretë  shëndetësor për udhëtim” ose paralajmërimin më të lartë për përmbajtshmëri nga udhëtimi në Maqedoninë e Veriut, përveç në raste urgjente.

- Advertisement -

Nga CDC theksohet se rreziku nga Kovid-19 në vend është ende i lartë.

Deri më tani, vetëm dy vende, Tajvani dhe Makao, janë në nivelin e parë me rekomandimin për të “udhëtuar me kujdes të zakonshëm”.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -