MAPAS: Shtylla e dytë dhe e tretë e pensionit vazhdojnë të rriten edhe në kushte krize

Must Read

Snopçe: Vetë ministrat e kësaj Qeverie e pranojnë se drejtësia është e partizuar!

Deputeti nga koalicioni ASH-AAA, Halil Snopçe në magazinën informative në TV21, tha se vetë ministrat e kësaj...

A shkoi mbarë trajnimi për platformën online? Trajnuesi Ismaili: Nuk pritet fillim i suksesshëm i vitit shkollor

Mungesa e infrastrukturës IT, e kompjuterëve për mësuesit dhe koha e shkurtër janë disa nga sfidat kryesore...

Tetovë, infektohet një edukatore me Covid-19, izolohen fëmijët që kanë qenë nën përkujdesjen e saj

Një edukatore e çerdhes “Rinia” në Tetovë ka rezultuar pozitiv me Covid 19. E njëjta   tani është...
- Advertisement -

Deri në fund të gushtit të këtij viti në fondet pensionale vullnetare janë regjistruar 547.616 anëtarë, ndërsa vlera e përgjithshme e mjeteve të tyre të akumuluara tejkalon 1,37 miliardë euro.
Edhe krahas pandemisë të shkaktuar nga Kovid-19 mjetet e akumuluara në fonde në tremujorin e dytë të këtij viti kanë shënuar rritje prej 7,9% në
krahasim me tre muajt e parë të vitit 2020.
“Edhe krahas sfidave që i imponoi Kovid-19 kriza, sigurimi pensional i
financimit kapital që është segmenti i dytë sipas madhësisë së aktivit në
suaza të sistemit financiar, menjëherë pas sektorit bankar, ka mbetur i
qëndrueshëm dhe vazhdoi me rritjen e vet. Njëherësh, mjetet e përgjithshme të akumuluara në fondet pensionale private vullnetare me të cilat udhëheqin shoqatat pensionale në tremujorin e dytë të këtij viti shënojnë rritje prej 7,9% në krahasim me tre muajt e parë të vitit 2020”, informojnë nga MAPASi.
Maksut Ali, kryetar i Këshillit të Ekspertëve të Agjencisë për Mbikëqyrje të
Financimit Kapital të Sigurimit Pensional – MAPAS thotë se sot, në Ditën е Kushtuar Ndërgjegjësimit të Pensionistëve – 15 Shtatori, performansat e
financimit kapital të sigurimit pensional janë në të vërtetë inkurajuese.
“Ata kontribuojnë për rritje të mëtejshme të besimit në MAPAS e cila kryen
mbikëqyrje të punës së shoqatave pensionale, fondeve pensionale të
detyrueshme vullnetare, si dhe rojtarëve të pronës dhe të menaxherëve të
huaj të mjeteve, janë qëllimi përfundimtar që t’i mbrojë interesat e anëtarëve të fondeve pensionale”, potencoi Ali.
Nga MAPAS-i bëjnë të ditur se thek i veçantë në informimin e opinionit,
veçanërisht në suaza të aktiviteteve për shënim vjetor më 15 shtator – Dita e Ndërgjegjësimit të Pensionistëve, do të vendoset në rritjen e ndërgjegjësimit te të rinjtë për të se vendimet e vërteta për pensionin e tyre duhet t’i marrin që tani, gjegjësisht me punësimin e tyre të parë, e jo para pensionimit. ar/

- Advertisement -
  • Tags
  • 6

Snopçe: Vetë ministrat e kësaj Qeverie e pranojnë se drejtësia është e partizuar!

Deputeti nga koalicioni ASH-AAA, Halil Snopçe në magazinën informative në TV21, tha se vetë ministrat e kësaj Qeverie e pranojnë se drejtësia...

A shkoi mbarë trajnimi për platformën online? Trajnuesi Ismaili: Nuk pritet fillim i suksesshëm i vitit shkollor

Mungesa e infrastrukturës IT, e kompjuterëve për mësuesit dhe koha e shkurtër janë disa nga sfidat kryesore se pse fillim viti shkollor...

Tetovë, infektohet një edukatore me Covid-19, izolohen fëmijët që kanë qenë nën përkujdesjen e saj

Një edukatore e çerdhes “Rinia” në Tetovë ka rezultuar pozitiv me Covid 19. E njëjta   tani është në gjendje të mirë shëndetësore,...

Hajko Mas është në karantinë, i infektuar me Covid-19 një person i sigurimit

Ministri gjerman i Punëve të Jashtme, Hajko Mas është në karantinë pasi një truprojë e tij ka qenë pozitiv në koronavirusin e...

Mbi 80 dyqane në QTQ janë të mbyllura, jepen me qira pa pagesë! Nuk mund t’i paguajnë as faturat

https://youtu.be/J0R4RWmTr_U Dyqanet jepen me qira ose shiten. Këto shpallje mund të shihen në shumë dyqane të Qendrës...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -