KSL: I pranueshëm modeli për pensionim të parakohshëm, kufiri i moshës së pensionimit prej 3 deri 5 vjet

Must Read

Arrestohet një tetovar për vuajtjen e dënimit me burg prej 3,5 vjet për drogë

Më datë 20.09.2020 pjesëtarët e policisë nga SPB Tetovë e kanë arrestuar 36-vjeçarin L.C. i cili me...

Arrestohet tetovarja, shiste kokainë në vendin e punës!

Ministria e Punëve të Brendshme ka informuar së Njësiti i krim policisë, Sektori për tregti të palejuar...

Banka Botërore ka përgatitur 12 miliardë dollarë për vaksina për vendet e varfra

Kryetari i Bankës Botërore, Dejvid Malpas deklaroi se po kërkon miratim nga Bordi për një plan financimi...
- Advertisement -

Për Konfederatën e Sindikatave të Lira (KSL) është i pranueshëm modeli për pensionim të parakohshëm, por propozon kufiri i moshës së pensionimit  të jetë minimum tre deri në pesë vjet gjegjësisht prej 59 deri 61 vjet për burra dhe nga 57 deri 59 vjet për gratë.

“Nëse punëtorët dalin në pension të parakohshëm, përqindja do të ulet për shkak të viteve të pensionit të parakohshëm, sipas përqindjes së viteve të stazhit, sapo të arrijnë kufirin e moshës, pensionistët do të marrin pensionin e tyre të plotë, ashtu si të kishin arritur kufirin e moshës 64 vjeç , gjegjësisht 62 vjet”, propozojnë nga KSL.

- Advertisement -

Sindikata po kërkon gjithashtu mënyrë për të dëmshpërblyer ata punëtorë që kanë humbur punën për çfarëdo arsye, sepse, siç thekson KSL, këta janë njerëz që nuk kanë flukse hyrëse financiare dhe nuk mund të paguajnë shpenzimet personale.

- Advertisement -

Arrestohet një tetovar për vuajtjen e dënimit me burg prej 3,5 vjet për drogë

Më datë 20.09.2020 pjesëtarët e policisë nga SPB Tetovë e kanë arrestuar 36-vjeçarin L.C. i cili me urdhër të gjykatës Themelore Tetovë,...

Arrestohet tetovarja, shiste kokainë në vendin e punës!

Ministria e Punëve të Brendshme ka informuar së Njësiti i krim policisë, Sektori për tregti të palejuar me drogë, armë dhe materie...

Banka Botërore ka përgatitur 12 miliardë dollarë për vaksina për vendet e varfra

Kryetari i Bankës Botërore, Dejvid Malpas deklaroi se po kërkon miratim nga Bordi për një plan financimi të vaksinës për koronavirus prej...

Hodai: Nëse nesër sërish kemi “error” në platformën për mësim online, dikush duhet të mbajë përgjegjësi

Nëse edhe nesër kur është dita e parë e vitit shkollor në Platformën nacionale për mësim online do të ketë probleme gjatë...

UNSHM me ultimatum deri te Carovska dhe Filipçe: Nëse nga nëntori nuk kthehemi në shkolla, radikalizohemi

Blendi Hodai, kryetar i UNSHM tha se institucionet shtetërore dhe Qeveria nuk ka pranuar kërkesën kryesore të tyren për mësim të kombinuar...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -