KRRE: Kërkesa e përfaqësuesve të VMRO-DPMNE-së arkivohet me procedurë standarde

Must Read

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut....
- Advertisement -

Komisioni Rregullator për Energjetikë dhe Shërbime të Ujit kumtoi se kërkesa e shkruar  që deri te ato e dorëzuan përfaqësuesit e VMRO-DPMNE-së gjatë protestës së sotme është arkivuar me procedurë standarde  sikur edhe për të gjithë personat fizik dhe juridik.

“Për shkak të gjendjes me pandeminë dhe mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve dhe të punësuarve, KRRE që nga marsi i vitit 2020 vendosi protokoll  për punë në të cilën, mes tjerash,  shkrimet dorëzohen në një kuti të izoluar në hyrje  të KRRE-së. Në lidhje me kërkesën e dorëzuar  ishte  vepruar sipas protokollit të vendosur Shëndeti i qytetarëve dhe  siguria e të punësuarve gjatë pandemisë  është parakusht i rëndësishëm  për funksionimin e institucionit dhe për atë  trajtimi i kërkesës së sotme të VMRO-DPMNE-së është i njëjtë sikur edhe  për të gjithë personat juridik dhe fizik të cilët drejtohen deri te KRRE”, citojnë nga Komisioni Rregullator për Energjetikë.

- Advertisement -

Prej atje plotësojnë se edhe krahas presioneve të protestave  politike, vazhdojnë të punojnë me përkushtim dhe kapacitet të plotë  duke u udhëhequr nga parimet e transparencës dhe llogaridhënies dhe  do të mbijetojë në pavarësinë e saj të konfirmuar nga Bashkësia Energjetike Evropiane.

E vendosin në kontroll të opinionit  analizën dhe i riafirmojnë  citimet  nga Bashkësia Energjetike Evropiane me të cilat, citojnë, KRRE merr mendim pozitiv  që ta fitojë statusin  e vëzhguesit në Agjencinë për bashkëpunim  të rregullatorëve  energjetik (ACER-Agency for the  Cooperation of Energy Regulators) sepse i ka plotësuar obligimet dhe kushtet e pakos së tretë energjetike.

- Advertisement -

“KRRE e dëshmoi aftësinë dhe përkushtimin ndaj zhvillimit të rregullave rregullatore me cilësi të lartë edhe krahas presioneve  nga palët e interesuara,  tregoi autonomi të tërësishme në proceset dhe  e shfrytëzoi statusin e tij të pavarur të dhënë sipas ligjit. KRRE tregoi gatishmëri dhe aftësi  të kundërshtohet  në ndikimet potenciale mbi pavarësinë që e ka të garantuar sipas ligjit  dhe ta mbrojë  autonominë e saj. KRRE tregoi ekspertizë më të lartë, standarde dhe përkushtim për zhvillim në kohë  të rregullave rregullatore siç kërkohet  sipas Ligjit për energjetikë dhe model  të vendosur përparues të tregut me shkallë të lartë  të orientimit të tregut. Sipas saj, përgatitja e akteve rregullatore në sektorin e energjisë elektrike mund të konsiderohet si i përfunduar”, e transmeton KRRE vlerësimin e analizës së Bashkësisë Energjetike Evropiane.

Me bllokadë njëorëshe të udhëkryqit dhe rrugëve hyrëse  para KRRE-së, VMRO-DPMNE sot sërish kërkoi  nga pushteti t’i pranojë kërkesat e tyre – kthim të çmimit të vjetër të energjisë elektrike dhe dorëheqje të anëtarëve të KRRE-së.

- Advertisement -

Nënkryetari i partisë Vllado Misajllovski, tha se kanë bërë përpjekje, por kërkesat  nuk kanë mundur t’i dorëzojnë deri te KRRE sepse janë pritur me derë të mbyllur. 

- Advertisement -

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve për pakon e katërt ekonomike,...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku ka ndodhur vrasja e pesëfishtë...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrëdhëniet e shkëlqyera politike midis...

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet...

Pakoja e katërt e masave, të dielën pasdite! Disa masa vlejnë deri në vitin 2021 paralajmëroi kryeministri

https://youtu.be/YhdxBxKdxAk Deri të dielën pasdite, Qeveria do ta prezantojë pakon e katërt të ndihmës ekonomike, paralajmëroi kryeministri...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -