Array

Kosovës i kërkohet fokusim në cilësinë e prodhimeve

Must Read

Grubi: Ideja për subvencionim nuk është vetëm për shqiptarët, por për të gjithë!

Subvecionet për bashkësitë e pakicave për momentin janë vetëm debat i cili është i hapur. Subvencionuam punësime ...

Zv/kryeministri Grubi premton se do të angazhohet për barazi gjinore në politikë

Zëvendëskryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive, Artan Grubi, i...

Bujar Osmani tregon 5 pikat me prioritet të MPJ-së

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani në pres-konferencë për media bëri të...
- Advertisement -

Për eksportin e prodhimeve kosovare, tregjet e vendeve anëtare të CEFTA-së dhe ato të BE-së mbeten tregjet potenciale. Kjo, për shkak të afërsisë dhe marrëveshjeve tregtare.
Kosova si shtet, tregtinë më të madhe e zhvillon me vendet anëtare të Marrëveshjes së CEFTA-së dhe të Bashkimit Evropian, ndërsa një pjesë më të vogël e ka me SHBA-të dhe Turqinë.
Blerim Ahmeti, Drejtor i Departamentit të Tregtisë në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, ka thënë sot se vëllimi i eksportit është më i ultë në krahasim me importin dhe kryesisht sipas tij eksportohen mallra me vlera të ultë.
Këtë të dhëna janë dalë nga një raport që është publikuar nga UNDP rreth “Tregjeve potenciale për eksport”.
Blerim Ahmeti, tha se deri më tani është punuar shumë për krijimin e tregjeve të reja, por tani sipas tij kompanitë duhet të punojnë më shumë për të qenë më të pranishëm në këto tregje.RTV21

- Advertisement -

Grubi: Ideja për subvencionim nuk është vetëm për shqiptarët, por për të gjithë!

Subvecionet për bashkësitë e pakicave për momentin janë vetëm debat i cili është i hapur. Subvencionuam punësime  në investimet e huaja  në...

Zv/kryeministri Grubi premton se do të angazhohet për barazi gjinore në politikë

Zëvendëskryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive, Artan Grubi, i cili para dy ditëve paralajmëroi...

Bujar Osmani tregon 5 pikat me prioritet të MPJ-së

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani në pres-konferencë për media bëri të ditura pesë pikat me prioritet...

Osmani për memorandumin bullgar: “Kemi linja të kuqe për të mbrojtur interesat kombëtare”

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot në një dalje për media ka komentuar edhe memorandumin Bullagr, me të cilën Bullgaria...

Përmbytje në rajonin rus Habarovsk

Për shkak të rritjes së nivelit të lumit Amur në rajonin Habarovsk në Lindjen e Largët ruse janë përmbytur 29 lagje.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -