Komiteti ndërkombëtar për shpëtim me thirrje për autoritetet në Libi për t’i liruar mbi 200 fëmijë

Must Read

Me kontrolle parandaluese falas shënohet Dita Botërore e Zemrës

Në organizim të Institutit për Shëndet Publik sot janë organizuar më shumë aktivitete për ngritjen e vetëdijes...

Një infermiere nga Ohri humb betejën me virusin korona

Spitali i Përgjithshëm në Ohër njoftoi sot se kolegia dhe infermierja e tyre Diana Dimoska e ka...

Pakoja e 4 e masave që peshon 350 milionë euro përfshin mbështetje të sektorëve dhe kategorive të qytetarëve më të goditur

Pakoja e katërt e masave ekonomike që peshon 350 milionë euro është vazhdimësi e tri pakove të...
- Advertisement -

Organizata humanitare “Komiteti ndërkombëtar për shpëtim” (IRC) ju bëri thirrje autoriteteve në Libi t’i lirojnë mbi 200 fëmijë emigrantë të cilët janë hasur në Detin Mesdhe rrugës drejt Evropës këtë vit dhe u kthyen në qendrat në Libi.

Shumica e fëmijëve janë afrikanë, të moshës midis 12 dhe 15 vjeç ndërsa midis tyre ka edhe të sapolindur.

- Advertisement -

Siç theksojnë, mbi 50 fëmijë kanë një lloj invaliditeti ose konsiderohen të rrezikuar pasi kujdestarët e tyre janë të sëmurë.

Organizata thekson se jeta e fëmijëve prej të cilëve shumica janë shtetas të Somalisë, Eritresë dhe Sudanit janë të rrezikuar jo vetëm për shkak të pandemisë së koronavirusit por edhe për shkak të dhunës dhe keqpërdorimit.

- Advertisement -

Me kontrolle parandaluese falas shënohet Dita Botërore e Zemrës

Në organizim të Institutit për Shëndet Publik sot janë organizuar më shumë aktivitete për ngritjen e vetëdijes tek popullata për stil të...

Një infermiere nga Ohri humb betejën me virusin korona

Spitali i Përgjithshëm në Ohër njoftoi sot se kolegia dhe infermierja e tyre Diana Dimoska e ka humbur betejën me virusin korona.

Pakoja e 4 e masave që peshon 350 milionë euro përfshin mbështetje të sektorëve dhe kategorive të qytetarëve më të goditur

Pakoja e katërt e masave ekonomike që peshon 350 milionë euro është vazhdimësi e tri pakove të mëparshme dhe është sublimim i...

Banorët e Sarajit i dorëzojnë stufat e vjetra me drurë dhe naftë

Në Komunën e Sarajit sot filloi aksioni i madh ekologjik i Qytetit të Shkupit dhe Qeverisë për dorëzimin e stufave të vjetra...

Pendarovski dhe Pahor në Ohër në stërvitjen demonstruese të ekipeve speciale të Armatës

Presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë, Stevo Penarovski dhe Borut Pahor sot e vizituan Kampin për trajnim në ujë të Armatës...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -