Kinë, “China EximBank”, 366 miliardë dollarë kredi për importin

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Banka Eksport-Importit e Kinës (China EximBank) ka lëshuar më shumë se 2.400 miliardë juanë (rreth 366.5 miliardë dollarë) linja kredie për importin qëkur ka nisur aktivitetin në vitin 2006.

Në fund të shtatorit, instituti kinez ka menaxhuar mbi 1200 projekte kredie për importin, me hua për mbi 600 miliardë juanë, shkruan “Xinhua”.

Në një përpjekje për të mbështetur edicionin e tretë të China International Import Expo (CIIE), banka ka ngritur një linjë kredie prej 350 miliardë juanë për të ndihmuar kompanitë kineze të gjejnë partnerë të rinj importi, veçanërisht në nismën kienze “Një brez një rrugë”.

“China Eximbank” është një institucion krediti i financuar publikisht dhe në pronësi të shtetit i krijuar për të mbështetur tregtinë e jashtme, investimet dhe bashkëpunimin ekonomik ndërkombëtar të Kinës.

TË NGJAJSHME