Kina nuk do të kërkojë kurrë hegjemoni

TË FUNDIT

Pala kineze po ndjek një rrugë të zhvillimit paqësor dhe një politike të jashtme të pavarur, tha të hënën një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare, duke theksuar se Kina nuk do të kërkojë kurrë hegjemoni apo të zgjerojë sferën e saj të ndikimit.

Reagimi erdhi si përgjigje e pretendimeve se Kina po ndërton forca të armatosura më të forta dhe po ndryshon politikën e saj kombëtare të mbrojtjes.

Zëdhënësi shtoi se Kina ka bashkëpunuar me forcat e armatosura të vendeve të ndryshme për të luftuar së bashku kundër kërcënimeve dhe sfidave dhe për të kontribuar në ruajtjen e paqes në botë.

Ndërtimi dhe zhvillimi i mbrojtjes kombëtare dhe forcave të armatosura të Kinës nuk paraqesin kërcënim për asnjë vend tjetër, shtoi zëdhënësi.

Duke folur për marrëdhëniet ushtarake Kinë-ShBA, zëdhënësi tha se bashkëpunimi është e vetmja zgjidhje e duhur.

Duke përshëndetur marrëdhëniet midis dy ushtrive si një pjesë e rëndësishme e lidhjeve dypalëshe, zëdhënësi tha se mbajtja e një zhvillimi të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm të marrëdhënieve midis dy ushtrive është përgjegjësi e përbashkët e dy ushtrive.

TË NGJAJSHME