Karneval në Vevçan u mbajt, edhe pse policia u mundua të intervenojë

TË FUNDIT

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet pa ndërprerje, nëpër rrugë të lagështa

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet pa ndërprerje, nëpër rrugë të lagështa. Reshje të lehta bore ka në Mavrovë...

78 vjeçarit i kthehet të pamurit pas një dekade

Kompania izraelite teknologjike-mjekësore CorNeat Vision, ia ktheu të pamurit 78 vjeçarit Jamal Furani, pas një dekade. Kjo kompani këtë...

Norvegjia nis kufizimet për të ndaluar shpërthimin e virusit

Qeveria norvegjeze urdhëroi mbylljen e përkohshme të shumicës së dyqaneve në 10 komuna në rajonin e Oslos për të...

Sa do të kushtojnë Lojërat Olimpike?

Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike të Tokios të këtij viti do t’i kushtojnë qeverisë japoneze mbi 390 miliardë jen ose...

3.9 miliardë vite i vjetër, objekti i veçantë që Biden ka vendosur në zyrën presidenciale

Kur ekuipazhi i Apollo 17 u kthye nga hëna, ata sollën përsëri një shkëmb hënor 3.9 miliardë vjeçar që...

Nën sigurim të lartë policorë dhe me nga dy maska, një për mbrojtje nga Kovid-19 e tjetra maskë karnavali, as në kushte të pandemisë, qytetarët e Vevçanit nuk hoqën dorë nga tradita pothuajse 15 shekullore për mbatjen e karnavalit të Vevçanit. Pjesëmarrësit e karnavalit që u nisën nga fillimi i fshatit, sipas planit defiluan deri në qendrën e Vevçanit, ku mungoi vallja tradicionale, por në një moment pati përplasje me policinë e cila dëshiroi të pengojë bashkimin e disa grupeve më të vogla në një grup të madh. Dy shoqëritë e karnavaleve,  mëhalla e Poshtme dhe e Epërme u distancuan nga organizimi, ndërsa Komuna para pothuajse një muaji e anuloi pjesën kulturore zbavitëse. Objektet hotelerike ishin të mbushura deri në ulësen e fundit. Karnavali tradicionalisht filloi me defile me maska në mesditën e sotme, ndërsa ditën e ardhshme maskat digjen në qendrën e Vevçanit, me çka përfundon edhe manifestimi.

TË NGJAJSHME