Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Must Read

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë...

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej...

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare për fillimin e negociatave për aderimin e Maqedonisë së Veriut në BE, deklaroi zëvendëskryeministri bullgar dhe ministër i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov.

Ai për TV Evropa bullgare theksoi se askush nuk dëshiron të vendosin kritere të reja për Maqedoninë e Veriut, por se ekziston një kusht shumë i qartë i BE-së: çdo vend kandidat për anëtarësim duhet t’i pastrojë problemet me fqinjët para se të fillojnë negociatat, transmeton BGNES.

“Bullgaria nuk ka çka të ndryshojë në politikën e saj. Në tetor të vitit të kaluar shumë qartë thamë se nëse nuk respektohet Marrëveshja për miqësi mes Republikës së Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut nga 2 gushti i vitit 2017, do të kundërshtojmë në caktimin e konferencës së parë ndërqeveritare”, thotë Karakaçanov.

Ai jep edhe kritika ndaj ish-ministrit të Punëve të Jashtme Nikolla Dimitrov, se tre vite nuk është bërë asgjë për përmirësimin e marrëdhënieve bilaterale, si dhe ndaj Dragi Gjorgjiev, bashkëkryesues i Komisionit të përbashkët për çështje historike dhe arsimore.

“Ata mendojnë se mund t’i fshehin punët. Ata mendojnë se ndokush në Bruksel ose nëpër tërë botën do ta shtypë Bullgarinë dhe ne do të përulemi. Si duket, nuk e kuptuan çka është BE-ka dhe si punon. Patën tre vite që të riedukohen. Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen  konferencës së parë ndëqeveritare. Kur ndokush nuk është gati të shkojë në klasën e parë, ka përgatitje parashkollore. Për momentin flas në emër të qeverisë”, deklaroi Karakaçanov./MIA

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur koha e duhur që zëvendëskryeministri...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej 3,9 për qind, publikoi Entit...

Osmani-Linkeviçius: Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat pa kurrfarë anulimi

E vlerësojmë pozitën parimore të Lituanisë për mbështetje të rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, kurse në veçanti jemi falënderues që e...

Regjim i përkohshëm i komunikacionit në dy akse të rrugës Kërçovë-Ohër

Regjim i ndryshuar i përkohshëm i komunikacionit është vendosur prej sot në rrugën Kërçovë – Ohër për shkak të aktiviteteve ndërtimore në...

More Articles Like This