“Jeni një turp!”, Rama i ashpër ndaj gazetares bullgare

TË FUNDIT

Sapo mbërriti në samitin e BE-së, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama akuzoi Bullgarinë se po mban peng anëtarësimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE.

Gazetarët në Bruksel e pyetën Raman nëse ka frikë se do të jetë Shqipëria viktimë, ndërsa ai tha: Ne s’do të jemi kurrë viktimë se e dimë që në këtë rrugë ka një Bullgari këtu dhe një Bullagri atje, por ne nuk e ndryshojmë kursin tonë dhe do e ndërtojmë Eruopën në vendin tonë.

Kur Ramës iu drejtua një gazetare bullgare, Rama i tha se vendi i tyre është një turp i vërtetë.

Ohh Bullgaria këtu. Jeni rrëmujë ju djema. Një rrëmujë e madhe dhe jeni një turp që një vend i NATO-s, kidnapon dy vende tjera të NATO-s, derisa në oborrin e Evropës ka një luftë të nxehtë, dhe sigurish nuk është mirë të shihen 26 shtet tjera ende në një show të frikshëm të impotencës. Nuk pres lajme të mira sot, sepse siç e thashë dje u ngrit optimizmi por këtu jemi dhe është një ditë e re në Europë por jo në Bullgari”, u shpreh ai.