Javën e ardhshme fillojnë konsultimet për formimin e Qeverisë së re të Izraelit

Presidenti izraelit Reuven Rivlin javën e ardhshme do të fillojë konsultime me partitë që morën deputetë në përbërjen e re të Knesetit për formim të qeverisë së re të Izraelit, ka bërë të ditur sot Kabineti i shefit të shtetit.

Në komunikatë theksohet se konsultimet mes Rivlinit dhe përfaqësuesve të partive politike do të “transmetohen drejtpërdrejtë në gjitha platformat në emër të transparencës”, që siç theksohet në tekst, paraqet “vendim historik në historinë e Beit Hanasit”, rezidencës së presidentit.

“Pas dëgjimit të rekomandimeve të partive për kryeministrin e ardhshëm, presidenti do të merr mandat për formimin e qeverisë”, theksohet në kumtesë.

Siç njofton DPA, mandatari do të ketë afat prej 28 ditësh për formimin e Qeverisë, nëse nuk arrin sukses në atë periudhë mund të fitojë edhe 14 ditë shtesë.

Paralajmërimet për konsultime rreth formimit të qeverisë re të Izraelit vijnë pas zgjedhjeve parlamentare ku më shumë vota mori partia konservative Lukud e kryeministrit aktual Benjamin Netanjahu.

Partitë e koalicionit aktual qeveritar kanë marrë bashkë 60 deputetë ose një më shumë nga 61 vendet e mundshme për shumicë parlamentare.