Izetbegoviq dhe Çoviq sot do të bisedojnë për ndryshimet e shumëpritura të Kodit Zgjedhor në BeH

Must Read

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me...
- Advertisement -

 Liderët e Partisë për Veprim Demokratik (SDA) dhe Bashkimit Demokratik Kroat (HDZ) Bakir Izetbegovic dhe Dragan Gjoviq do të takohen sot në ndërtesën e Asamblesë Parlamentare të BeH për të diskutuar ndryshimet në Kodin zgjedhor.

Të dy liderët me vite kanë negociuar pa sukses për negociatat për ndryshimin e Kodit Zgjedhor që sot të takohen për herë të parë nga nënshkrimi i marrëveshjes për Mostarin.

- Advertisement -

Siç transmeton portali Kliks, nuk duhet të pritet shumë nga takimi i parë, por besohet se deri në fund të vitit do të arrihet marrëveshje.

Izetbegoviq tha se do të takohet me Çoviq dhe nuk pret ndonjë ndryshim të veçantë. “Ne premtuam të takohemi dhe kjo është ajo që po bëjmë,” tha ai.

- Advertisement -

Çoviq konfirmoi se do të mbahet takim, duke theksuar se duhet të mundësohet “përfaqësimi i ligjshëm i kroatëve”

Në korrik, Shtëpia e popujve e Asamblesë Parlamentare të Bosnje e Hercegovinës miratoi një projekt-ligj për ndryshimin e Kodit Zgjedhor të BeH në lidhje me qytetin e Mostarit. Ndryshimet e bëjnë të mundur
mbajtja e zgjedhjeve në qytetin e ndarë në jug të BeH , për herë të parë pas 12 vjetëve.

- Advertisement -

Kërkesa për ndryshime në Kodit Zgjedhor u propozua nga deputetët e Partisë për Veprim Demokratik (SDA) dhe Bashkimi Demokratik Kroat BeH (HDZ), pasi krerët e të dy partive Bakir arritën marrëveshje politike mbi zgjedhjet në Mostar dhe mbi ndryshimet në Kodin Zgjedhor.

Marrëveshja u arrit pas një vendimi nga Gjykata e Strasburgut për të Drejtat e Njeriut./MIA

- Advertisement -

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit të rrogave në ekonomi me...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë për hapjen e kufijve në...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me sektorin e biznesit, që privati...

Çfarë po bën Kryetari i Butelit? Shumë premtoi, e çdo punë ka ngecur!

https://youtu.be/z5KU2FQ84AE “Pyes! Pse nuk është ndërtuar objekti i ri shëndetësor dhe pse Buteli nuk ka poliklinikë? Qëllim...

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov. Siç informoi QRMK pas...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -