ZGJEDHJET

Ilaçi potencial për COVID-19 do të kushtojë prej 2.340 deri në 3.120 dollarë

Must Read

Infektohet drejtoresha e Spitalit të Kumanovës Zaharieva: Stresi kronik dhe lodhja e bënë të veten

https://www.youtube.com/watch?v=ztxJNJmFcsA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Auj8_lWLHbwsmusFLuLejdk3U0jwESy14WJ_86tSlIOAAqna44rre2gk Drejtoresha e Spitalit të Kumanovës, Snezhana Zaharieva është pozitive në koronavrius....

Premtimet e partive për sektorin privat, Visar Ademi: Deklarata të pamenduara mirë

https://www.youtube.com/watch?v=-6g6Bjb6k5I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2b2AkX0GEp1pGkkRwY99bEkaAspqyUrolOzl5WAFlann2tPx60abiEtYo Rritje të përfaqësimit të drejtë dhe adekuat të shqiptarëve përveç se...
- REKLAMIM I PAGUAR POLITIK -

Kompania “Gilead” me seli në Kaliforni, ka vendosur që çmimi i remdesivir, ilaçi potencial për Kovid-19 të kushtojë 2.340 dollarë për trajtim pesë ditor në SHBA dhe vendet tjera të zhvilluara.

- Advertisement -

Çmimi është më i ulët se 5.080 dollarë, siç ka rekomanduar Instituti për analizë ekonomike, grupi amerikan për hulumtimin e çmimeve.

Instituti si çmim më të ulët për ilaçin propozoi çmim prej 2.520 deri në 2.800 dollarë, nëse deksamtazoni i lirë steroid, i cili nuk i patent mbrojtës, miratohet për mjekimin e koronavirusit.

Remdesiviri është ilaç për përdorim urgjent tek disa pacientë në SHBA. Çmimi i remdesivirit për pacientë në SHBA-ja me sigurim privat do të kushtojë 520 dollarë për një dozë, ndërsa pasi mjekimi përbëhet nga gjashtë doza, gjithsej do të kushtojë 3.120 dollarë. Kjo është për 33 për qind më shumë sesa që “Gilead” u ka paguar qeverive të vendeve të zhvilluara – 390 dollarë për një dozë gjegjësisht 2.340 dollarë për cikël.

- Advertisement -

“Gilead” ka shënuar marrëveshje me Ministrinë amerikane të Shëndetësisë, agjencitë dhe shtetet që të organizohet dërgesa e ilaçit deri tek spitalet deri në fund të shtatorit.

Bashkimi Evropian lejoi përdorimin e ilaçit me kusht që pacienti vetëm kur pacienti është në gjendje të rëndë./MIA

- Advertisement -

- REKLAMIM I PAGUAR POLITIK -

Latest News

Infektohet drejtoresha e Spitalit të Kumanovës Zaharieva: Stresi kronik dhe lodhja e bënë të veten

https://www.youtube.com/watch?v=ztxJNJmFcsA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Auj8_lWLHbwsmusFLuLejdk3U0jwESy14WJ_86tSlIOAAqna44rre2gk Drejtoresha e Spitalit të Kumanovës, Snezhana Zaharieva është pozitive në koronavrius. Lajmin se testi i saj...

Premtimet e partive për sektorin privat, Visar Ademi: Deklarata të pamenduara mirë

https://www.youtube.com/watch?v=-6g6Bjb6k5I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2b2AkX0GEp1pGkkRwY99bEkaAspqyUrolOzl5WAFlann2tPx60abiEtYo Rritje të përfaqësimit të drejtë dhe adekuat të shqiptarëve përveç se në sektorin publik këtë herë...

ASH-AAA: BDI 18 vjet s’po mundet të ndërtojë një shkollë në Vizbeg, Ademi: Shkolla do të bëhet

https://www.youtube.com/watch?v=Oc4KU7NciQU&feature=youtu.be Ndërtimi i shkollës në Vizbeg ende nuk ka filluar. U bënë vite që...

Mickoski: Me ripërtëritjen vijnë 1.000 projekte të cilat do ta përmirësojnë jetën e çdo qytetari

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski sot së bashku me bartësin e  listës së kandidatëve për deputetë në Njësinë e dytë zgjedhore Vllado...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -