Ikja e rusëve, kalimet kufitare Rusi-Finlandë dyfishohen

TË FUNDIT

Në ditët që kur Presidenti Putin njoftoi se rezervistët rusë po thirreshin për të luftuar në Ukrainë më kufirin Rusi- Finlad ka pasur më shumë trafik.

Numri i kalimeve në vendin e BE-së është dyfishuar që nga java e kaluar, sipas Satu Sikanen, kryebashkiakja rajonal për Karelinë jugore në Finlandë.

Ajo i tha BBC News se situata atje është “stabile dhe paqësore”, duke shtuar se çdo person që kalon nga Rusia “kontrollohet tërësisht” për të zbutur çdo kërcënim të sigurisë.

Njerëzit që ikin përtej kufirit u kërkohet të prodhojnë viza dhe dje, presidenti i Finlandës dhe komiteti ministror propozuan kufizime në lëshimin e vizave për qytetarët rusë dhe hyrjen në vend, tha ajo.

Sikanen tha se vendi planifikon të zbatojë këto “kufizime të rëndësishme”, në vend që të mbyllë kufirin,

“Kjo është sigurisht një situatë serioze për rajonin tonë, por dua të nënvizoj se ne kemi roje të forta kufitare, kemi forca të forta mbrojtëse dhe Finlanda po i bashkohet NATO-s kështu që ne jemi të sigurt”, tha ajo./21Media