Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Must Read

14 të vdekur dhe 862 raste të reja me Covid-19

866 të infektuar me koronavirus janë regjistruar brenda 24 orëve informon ministria e Shëndetësisë nga gjithsej 2699...

Rrëmujë në tregun e Tetovës, qytetarët të frikësuar nga personat që nuk respektojnë masat

https://www.youtube.com/watch?v=vsNjF8C-jTw Përderisa numri i personave të infektuar është duke u rritur në...

S’ka negociata për identitetin! Nga Bullgaria nuk ka propozim zyrtar për kompromis

https://youtu.be/CMxRCWRaYPY “Nuk ka negociata për identitetin tonë” – kështu u shprehën presidenti...

Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe gratë shtatzëna do të mbrohen në komunikacionin publik. Ky është implementim që realizohet përmes projektit “Zonat e sigurta familjare”, ndërsa siç theksoi ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, qëllimi është ngritja e vetëdijes publike, por edhe kultura e vozitjes.

Spasovski në konferencën e sotme për shtyp në të cilën e promovoi këtë projekt, theksoi se i njëjti lejon përcaktimin e vendparkimeve të sigurta familjare ku gratë shtatzëna ose prindërit e fëmijëve deri në tre vjeç mund të parkojnë.

Projekti u përpunua dhe u zbatua nga Shoqata Automote e Maqedonisë me mbështetjen e Fakultetit për Siguri, Qytetit të Shkupit dhe BNJVL-së.

Spasovski, shtoi se ky projekt tani është duke u implementuar tërësisht në qytetin e Shkupit dhe do të vazhdojë të zbatohet në qytete të tjera në Veles, Kumanovë, Ohër… në mënyrë që të zbatojë projektin në të gjithë vendin dhe kështu për të rritur sigurinë në komunikacion.

Dekani i Fakultetit të Sigurisë, Nikola Dujovski në konferencën për shtyp theksoi se ne jemi vendi i parë në Ballkan që zbatojmë projekt të tillë. Ai tha se ata tashmë kishin kontakte nga Mali i Zi dhe Kroacia të cilët ishin të interesuar dhe pyeti se si ata mund të zbatojnë atë që ne kemi bërë këtu.

“Projekti i zbatuar nga Shoqata e Automote me mbështetjen e Federatës Ndërkombëtare të Automjeteve është shumë i rëndësishëm sepse kemi treguar se institucionet dhe ministritë e BNJVL-së, institucionet e arsimit të lartë, klinika Universitare për Gjinekologji dhe Obstetrikë mund të përmbushin seriozisht sfidat e asaj që do të thotë të aplikosh për projekte të huaja”, tha Dujovski.

Ai theksoi se Fakulteti i Sigurisë është pjesë e këtij projekti që nga momenti i parë, ata kanë përgatitur broshurën e cila është botuar në të dy versionet elektronike dhe të shtypura dhe u bën thirrje të gjithë shoferëve, veçanërisht gratë shtatzëna të mos shqetësohen kur largohen nga shtëpia dhe se vendi i parkimi falas tashmë po i pret.

Sipas kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, ngjarje e tillë sjell cilësi të ndryshme në jetën e komunikacionit në qytetin e Shkupit, por edhe në njësitë e tjera të vetëqeverisjes lokale. Ai tha se ngjarje e tillë duhet të jetë lloj provokimi për institucionet, por edhe për sektorin privat për tu qasur në një mënyrë tjetër të organizimit të parkimit. bs/fab

  • Tags
  • 4

14 të vdekur dhe 862 raste të reja me Covid-19

866 të infektuar me koronavirus janë regjistruar brenda 24 orëve informon ministria e Shëndetësisë nga gjithsej 2699 teste të realizuara. Nga Instituti...

Rrëmujë në tregun e Tetovës, qytetarët të frikësuar nga personat që nuk respektojnë masat

https://www.youtube.com/watch?v=vsNjF8C-jTw Përderisa numri i personave të infektuar është duke u rritur në mënyrë  drastike, tregjet në Tetovë...

S’ka negociata për identitetin! Nga Bullgaria nuk ka propozim zyrtar për kompromis

https://youtu.be/CMxRCWRaYPY “Nuk ka negociata për identitetin tonë” – kështu u shprehën presidenti Stevo Pendarovski dhe kryeministri  Zoran...

Infektohet deputetja! A rrezikohet Kuvendi? Xhaferi nuk u përgjigj se a do të testohen të gjithë deputetët

https://youtu.be/ZyrNOOQutXo A ekziston rreziku për shpërndarjen e virusit korona tek deputetët në Kuvend? Dje deputetes së LSDM-së,...

470 mln euro për pakon e katërt, opozita rebalancin e buxhetit e vlerëson si të keqkonceptuar

https://youtu.be/p5cjh6Bm2tk Kuvendi filloi debatin për rebalancin e buxhetit. Përmes tij parashihen që 470 milionë euro të ndahen...

More Articles Like This