Gjykimi për organizatorët e 27 prillit, vazhdon më 26 gusht

Must Read

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë...

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë...
- Advertisement -

Gjykimi për organizatorët e ngjarjeve të 27 prillit në Kuvend, vazhdon më 26 gusht, pasi mbrojtja filloi t’i paraqesë provat materiale në seancën e sotme.

Ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Valanovski lexoi fragmente nga procesverbalet e komisioneve parlamentare, mbledhjeve koordinuese dhe të disa vazhdimeve të seancës konstituive të Kuvendit, të cilin ai i propozoi si provë materiale, duke sqaruar se bëri përpjekje për të vazhduar seancën konstitutive dhe për të zgjedhur kryetar, por që nuk u siguruan rrethanat procedurale për këtë.

- Advertisement -

Mbrojtja e Veljanovskit, ka thirrur rreth 50 dëshmitarë, deputetë që do të merren në pyetje në disa nga seancat e ardhshme.

Në fillim të seancës së sotme, gjykata e pranoi kërkesën e mbrojtjes për marrjen në pyetje të Marijan Stoillkovskit – shef i Mjekësisë Ligjore në Ministrinë e Punëve të Brendshme gjatë përgatitjes së ekspertizës në telefonat celular, por nuk e pranoi kërkesën për veçimin e tyre nga lista e provave.

- Advertisement -

Rasti është në procedurë dëshmuese dhe po zhvillohet nga gjykatësi Ilija Tërpkov, ndërsa përfaqësuese e aktakuzës është Vilma Ruskovska.

Të akuzuarit në këtë rast janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Velanoski, ish-ministrat e Transportit dhe Lidhjeve si të Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski, si dhe ish-drejtori i DZK, Vlladimir Atanasovski.

- Advertisement -

Ata akuzohen për kryerjen e veprës penale “kërcënim terrorist të rendit kushtetues dhe sigurisë”.

- Advertisement -

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i të sapoinfektuarve, kështu që prej...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë më e rreptë për të...

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen e konferencës së...

Ish deputetja e VMRO-DPMNE-së Rangellova lirohet nga akuza, Fatime Fetai tërheqë padinë

Në fjalët përfundimtare, prokurorja Fatime Fetai ka tërhequr akuzën kundër Daniella Rangellova-ish deputete e VMRO-DPMNE-së për rastin “Dhuna në Qendër”. Përveç për...

Shtyhet mbledhja e përbashkët e qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Mbledhja e përbashkët e qeverive të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, e cila duhej të mbahej në qytetin e Shkodrës...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -