Array

Filmi i regjisores kosovare pranohet në Bienalen e Kanadasë

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

I gjithë filmi është i xhiruar në stilin semi dokumentaresk dhe skenat ngjasojnë me jetën reale, interpretimi është shumë spontan edhepse përplot me emocione. Xhirimi i filmit është bërë në Prishtinë.

Filmi më i ri i regjisores kosovare More Raça, “Where is Don”, është përzgjedhur tanimë në CineWomen, bienalja e regjisoreve femra në Kanada(transmeton Kultplus)

- Advertisement -

“Where is Don”, flet në retrospektivë për kërcënimin ndaj gazetarëve, ndërsa tregon plot 24 orë të jetës së një gazetareje. Flutra Zymi është protagonistja kryesore e filmit.

I gjithë filmi është i xhiruar në stilin semi dokumentaresk dhe skenat ngjasojnë me jetën reale, interpretimi është shumë spontan edhepse përplot me emocione. Xhirimi i filmi është bërë në Prishtinë.

- Advertisement -

CineWomen vazhdon të jetë një prej organizimeve kryesore për femrat regjisore. CineWomen për qëllim kryesor ka mbështetjen e regjisoreve dhe ideve të cilat janë poetike dhe ngriten drejt kauzave të fuqishme të fuqizimit të pozitës së gruas dhe femrës në shoqëritë e ndryshme nëpër botë.

Raça paraprakisht ka realizuar filmin “Amel”, i cili pati sukses ndërkombëtar dhe morri pjesë në disa festivale nëpër Evropë.

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -