FIBA ka marrë vendim që të anulojë 16 Kampionatet Evropiane

TË FUNDIT

Bordi i FIBA Evropës ka marrë vendim që të anulojë 16 Kampionatet Evropiane të gjeneratave të reja që ishin planifikuar të mbahen në korrik dhe gusht të këtij viti, duke përfshirë këtu edhe FIBA U16 Kampionatin Evropian, Divizioni C që ka qenë në program për datat 11-19 korrik 2020 në Prishtinë.

Një vendim të tillë Bordi i FIBA Evropës ka qenë i detyruar ta marrë për shkak të situatës së krijuar me pandeminë COVID-19 në të gjithë botën.

“Duke marr parasysh situatën kritike dhe të jashtëzakonshme në të gjithë Evropën që rezulton nga pandemia dhe për të mbrojtur shëndetin dhe sigurinë e lojtarëve, trajnerëve, zyrtarëve dhe tifozëve, Bordi i FIBA Evropës ka vendosur që për shkak të vëllimit të madh të eventeve, të anuloj të gjitha 16 FIBA Kampionatet Evropiane të kësaj vere, si dhe Kampin në Postojna të Sllovenisë”, thuhet në njoftimin e FIBA Evropës.

Anulimi i eventeve do të thotë: – Të gjithë organizatorëve të vitit 2020 duhet t’u jepet mundësia për të organizuar të njëjtin event edhe në vitin 2021 nëse Federatat Nacionale dëshirojnë ta bëjnë një gjë të tillë. Përndryshe, do të hapet një procedurë kandidimi sipas afatit të zakonshëm, në vjeshtën e vitit 2020.

MARKETING I PAGUAR POLITIK