EUROSUPER BS-95 shtrenjtohet për gjysmë denari për litër

TË FUNDIT

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me mbiemrin kushtetues, thonë nga Komisioni për MIA-n

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me emrin kushtetues Republika e Maqedonisë së...

Arrestohet “El Chapo i Lindjes”

Një trafikant drogash i njohur ndryshe si "El Chapo i Azisë" është arrestuar së fundmi pas një operacioni dy...

30 persona e kanë humbur jetën dhe 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamion-cisternës për derivate në Nigeri

Të paktën 30 persona e kanë humbur jetën, ndërsa 17 janë lënduar gjatë shpërthimit të kamionit-cisternë për derivate, i...

Një burrë gjendet i vdekur në ujërat e lumit Pçinja, afër Katllanovës

Në afërsi të urës në autostradën Veles-Katllanovë, në ujërat e lumit Pçinja, është gjetur i vdekur S.P. (73) nga...

“GWM” ka prodhuar mbi 10 milionë automjete

Prodhuesi kinez i makinave “Great Wall Motors” (GWM) ka rritur prodhimin e saj të përgjithshëm në 10 milionë automjete.Makina...

Benzina EUROSUPER BS-95 prej sonte në mesnatë shtrenjtohet për gjysmë denari për litër, ndërsa çmimi i derivateve të tjera mbetet i njejtë, vendosi sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRRE). Me këtë vendim bëhet rritja e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,21 për qind.

Çmimi i ri i pakicës i EUROSUPER BS-95 është 61 denar për litër, ndërsa EUROSUPER BS-98 edhe më tej do të shitet për 62,5, EURODIZEL (D-E V) për 53 dhe Vaji ekstra i lehtë për amvisëri (EL-1) për 52,5 denarë për litër.

Me vendim të KRRE-së për 0,062 denarë për kilogram rritet edhe çmimi me pakicë i Mazutit M-1 NS është 28,763 denarë.

Si shkak për ndryshimin e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës nga KRRE i cekin çmimet e rritura referente në tregun botëror tek benzina mesatarisht për rreth 2,036 për qind, si dhe për 0,354 për qind kursit më të ulët të dollarit në raport me denarin.

TË NGJAJSHME