Array

“Eurodram”, përzgjedhë dy drama të Jeton Nezirajt

Must Read

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”.

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës...

Rastet e zjarrit mbyllen pa u ditur shkaqet, SPB Shkup s’e ka kompletuar ende rastin e inspektoratit

https://youtu.be/gFAoHmo2oN4 Dy javë kanë kaluar që kur zyrat e Inspektoratit të Mjedisit...
- Advertisement -

Dramaturgut, Jeton Nezirajt i janë përzgjedhur dy drama si dramat më të mira të gjuhës shqipe të përkthyera. Kjo përzgjedhje është bërë nga rrjeti i dramave “Eurodram”. Drama “Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës”, dhe Hipermarketi patriotik”, janë dramat e dramaturgut, Jeton Neziraj që janë përzgjedhur si dramat më të mira të përkthyera të gjuhës shqipe.

“Komiteti italian ka zgjedh dramën “Fluturimi mbi teatrin e Kosovës”, si njërën prej dramave më të mira. Ndërkaq, komiteti francez dhe anglez kanë rekomanduar dramën “Hipermarketi patriotik””, konfirmoi për KultPlus, Neziraj.

- Advertisement -

Ai gjithashtu tregoi se ne si komunitet pjesëmarrës në rrjetin “Eurodrama” nuk kemi rekomanduar asnjë dramë, pasi që në gjuhën shqipe nuk është e përkthyer asnjë dramë bashkëkohore.

“Është një përzgjedhje nga një numër jashtëzakonisht i madh i njerëzve që gjatë vitit lexojnë drama të ndryshme dhe në fund propozojnë dhe rekomandojnë drama si për përkthime të ndryshme apo drama për teatro e kështu me radhë”, tregoi Neziraj.

- Advertisement -

Rrjeti “Eurodram”, është rrjet i cili është i përfshirë në baza linguistike dhe ka një anëtarësi mbi 30 komitete gjuhësore. Në këtë komitet gjuhësor është edhe Gjuha Shqipe.

Puna e rrjetit “Eurodram” është që të zgjeroj sa më shumë kanalet bashkëkohore të shpërndarjes së lojërave teatrore. Rrjeti punon në partneritet me shumë organizata të strukturuara në mënyrë të ndryshme, duke e lejuar atë të jetë një pjesë dinamike e një përzierje komplekse e dramaturgëve, përkthyesve dhe partneriteteve të tjera në mënyrë sa më kreative në nivelin ndërkombëtar.

- Advertisement -

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës filluan të lëshohen vetëm në...

Rastet e zjarrit mbyllen pa u ditur shkaqet, SPB Shkup s’e ka kompletuar ende rastin e inspektoratit

https://youtu.be/gFAoHmo2oN4 Dy javë kanë kaluar që kur zyrat e Inspektoratit të Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor i...

Optimizëm për nisjen e bisedimeve në dhjetor, çështjet Shkup-Sofje nuk duhet të bëhen “mollë sherri”

https://youtu.be/APCdY_7qk94 Deklarata shpresëdhënëse nga zyrtarët se edhe përkundër Memorandumit bullgar, në dhjetor mund të mbahet konferenca e...

5 viktima, 183 raste të reja me Covid-19 dhe 102 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1769 testime të realizuara 183 persona kanë rezulutuar pozitivë me Covid-19....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -