Eksporti i vajit në Shqipëri, Bekteshi: Kemi kapacitete për prodhim

TË FUNDIT

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në “10 Minuta” në TV21 tha se në opinion është krijuar përshtypja e gabuar se vendi furnizohet me lëndë për prodhimin e vajit nga Serbia. Bekteshi thotë se Maqedonia e Veriut me lëndën bazë furnizohet kryesisht nga Bullgaria dhe Ukraina, ndërkaq siguron se kemi mjaftueshëm sasi për prodhim dhe si rrjeshojë është vendosur që vendi të eksportojë vaj edhe në rajon. 

“Së bashku duhet të menaxhojmë me krizat si rajon, të jemi solidarë, të rrisim shkëmbimin tregtarë mes vendeve tona e pamë të arsyeshme, në konsultim me prodhuesit vendor që të mundësojmë eksportin e vajit për gatim të rafinuar dhe me siguri sa i përket vajit të parafinuar dhe  lulediellit, për momentin kemi sasi e nevojshme për prodhim”, tha Bekteshi.

MARKETING I PAGUAR POLITIK