Dita Botërore e Oqeaneve

TË FUNDIT

Dita Botërore e Oqeaneve, e cila shënohet çdo vit më 8 qershor, është e vendosur nga Kombet e Bashkuara për mbrojtjen e oqeanet.

Kjo ditë është dhënë që nga viti 2009 dhe është një rast për nder të oqeanet për produktet e kremtuara që ofron oqeani, për çmimet e vlerën e brendshme të oqeanit.

Oqeani ofron rrugë që detajojnë botën për të bërë tregtinë e botës. Ndotja e ujit dhe shfrytëzimi i tepërt i peshqve ka rezultuar me rënien drastike të numrit të specieve në oqean.

Projekti i Oqeanit, në kontakt me Rrjetin Ndërkombëtar të Oqeaneve janë duke punuar në ngritjen e vetëdijes njerëzore për rolin e oqeanit në jetën tonë, si dhe mënyrën e të cilit njeriu mund të bëhet.

Dita Ndërkombëtare e Oqeaneve ofron mundësi që kyçemi drejtpërdrejtë në mbrojtjen e ardhshme sonë, përmes iniciativave qytetare – pastrimi i plazheve, programet edukuese, gara, festivale, si dhe ngjarjet e aktiviteteve të ndryshme, ndihmojnë në ngritjen e vetëdijes se sa të jetë në rregull oqeani për jetën tonë.

TË NGJAJSHME