Dimitrov – Ticinjski: Mbështetje parimore e Polonisë është konfirmim për sukseset dhe arritjet e Maqedonisë së Veriut

Must Read

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”.

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës...
- Advertisement -

Zëvendëskryetari i Qeverisë i angazhuar për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrovi sot realizoi takim me ambasadorin polak Vojcieh Ticinjski, në të cilin, mes tjerash, është biseduar për mbështetjen parimore të Polonisë në rrugën tonë eurointegruese.

Dimitrovi, siç informojnë nga Kabineti i tij, e ka përshëndetur mbështetjen parimore të Polonisë në kontekst të realizimit të qëllimeve strategjike të Maqedonisë së Veriut, veçanërisht përpjekjet për miratim të shpejtë të kornizës negociuese për fillimin e negociatave aderuese.

- Advertisement -

“Mbështetja parimore e Polonisë është vetëm edhe një konfirmim për njohjen e sukseseve dhe arritjeve të Maqedonisë së Veriut institucionet e së cilës përmes bashkëpunimit institucional dhe përmes përvojës së Polonisë do t’i përforcojë kapacitetet gjatë tejkalimit të sfidave në periudhën që vijon në kontekst të procesit të negocimit”, deklaroi në takim Dimitrovi.

Në takimin me Ticinjskin, që është i pari pas ndërmarrjes së funksionit, Dimitrovi gjithashtu, i ka shprehur falënderim ambasadorit polak për nismën për furnizim eventual të vaksinave për Kovid-19 përmes kuotës polake, në momentin kur vaksina do të jetë në dispozicion dhe do të definohen dispozitat kontraktuale midis prodhuesve, Komisionit Evropian dhe vendeve anëtare të BE-së.

- Advertisement -
  • Tags
  • 3

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e emigrantëve, është konkluzioni i Këshillit...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës filluan të lëshohen vetëm në...

Rastet e zjarrit mbyllen pa u ditur shkaqet, SPB Shkup s’e ka kompletuar ende rastin e inspektoratit

https://youtu.be/gFAoHmo2oN4 Dy javë kanë kaluar që kur zyrat e Inspektoratit të Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor i...

Optimizëm për nisjen e bisedimeve në dhjetor, çështjet Shkup-Sofje nuk duhet të bëhen “mollë sherri”

https://youtu.be/APCdY_7qk94 Deklarata shpresëdhënëse nga zyrtarët se edhe përkundër Memorandumit bullgar, në dhjetor mund të mbahet konferenca e...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -