Deri në fund të vitit ligj, që regjistrimi i popullsisë të realizohet në prill të vitit të ardhshëm

Must Read

597 shkelje për mosmbajtje të maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës të Maqedonisë së Veriut në lidhje me masën...

Liderët botërorë: Vetëm së bashku kundër sfidave, veçanërisht me pandeminë

Gjatë kohës së sesionit të posaçëm të KB-së, me rastin e shënimit të 75 vjetorit të ekzistimit...

Padia e parë kundër diskriminimit gjinor në sport në vend

Para Gjykatës Themelore Civile Shkup sot duhet të mbahet seanca e parë për padinë kundër Federatës luftuese...
- Advertisement -

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq paralajmëroi se deri në fund të vitit do të miratohet ligj i ri për regjistrim i cili do të pësojë ndryshime të vogla krahasuar me vendimin e mëparshëm që ishte në procedurën parlamentare para zgjedhjeve edhe atë në pjesën e dispozitës për hyrje në fuqi, që regjistrimi të mund të mbahet në prill të vitit 2021 para zgjedhjeve lokale.

“Ne kemi vendim të fuqishëm dhe marrëveshje koalicioni për zbatimin e regjistrimit vitin e ardhshëm. Kjo është, në fakt, pjesë e marrëveshjes së koalicionit midis koalicionit Mundemi dhe BDI-së. Ligji u dorëzua në Kuvend para zgjedhjeve, si Qeveria ne do të vazhdojmë ta propozojmë përsëri në procedurën parlamentare, do të ketë ndryshime në afatet sepse fillimisht kur u propozua ai duhej të kishte hyrë në fuqi një vit pasi ishte miratuar. Tani nuk ka kohë për të pritur kaq gjatë, sepse zgjedhjet lokale do të jenë përafrisht për një vit. Vendimi i Qeverisë dhe ESHS është që regjistrimi të bëhet para  zgjedhjeve lokale”, tha Mariçiq, duke iu përgjigjur në pyetje gazetarëve pas konferencës për media.

- Advertisement -

Besoj, shtoi Ministri i Drejtësisë, dhe ne do të punojmë për këtë periudhë të ardhshme, që deri në fund të vitit të miratohet ligj në mënyrë që regjistrimi të mund të kryhet në prill të vitit 2021. 

- Advertisement -
  • Tags
  • 2

597 shkelje për mosmbajtje të maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës të Maqedonisë së Veriut në lidhje me masën për mosmbajtje të mbrojtjes personale...

Liderët botërorë: Vetëm së bashku kundër sfidave, veçanërisht me pandeminë

Gjatë kohës së sesionit të posaçëm të KB-së, me rastin e shënimit të 75 vjetorit të ekzistimit të kësaj organizate, liderët botërorë...

Padia e parë kundër diskriminimit gjinor në sport në vend

Para Gjykatës Themelore Civile Shkup sot duhet të mbahet seanca e parë për padinë kundër Federatës luftuese në bazë të “ndalesës së...

Pensionet për muajin shtator, siguria e prodhimeve dhe shitja e rrushit, sot diskutohen në Qeveri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot, me fillim prej ora 12:00, në sallën solemne do të mbajë seancën e 5-të, në të...

“Këtë vit, gjendja është ndërlikuar edhe më shumë për shkak të pandemisë së Kovid-19”, tha Pendarovski në 75-vjetorin e OKB-së

Në ngjarjen e nivelit të lartë, që u mbajtur mbrëmë në New York (Nju Jork) për 75-vjetorin e Organizatës së Kombeve të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -