Demi Moore zbuloi detaje të reja për gjendjen e Bruce Willis

TË FUNDIT

Demi Moore vazhdon të jetë mbështetësja më e madhe e ish-bashkëshortit të saj Bruce Willis në luftën e jetës që po kalon pasi fillimisht u diagnostikua me afazi dhe më pas me demencë fronto-temporale.

Duke qenë se ajo është shumë e njohur për gjithçka që i ndodh dhe se si është gjendja e tij, nuk është për t’u habitur që Moore merr çdo ditë kërkesa për të ndarë këto detaje nga publiku. Këtë herë ajo e bëri me kërkesën e Good Morning America.

“Unë mendoj se, duke parë gjithçka, ai në fakt po ia del shumë mirë. Ajo që do të them është ajo që u them edhe fëmijëve të mi, që është është e rëndësishme të jem aty për të dhe të”, tha Moore.

Edhe pse u divorcuan në vitin 2000, Bruce Willis dhe Demi Moore mbetën në marrëdhënie shumë të mira, kryesisht për shkak të tri vajzave që patën gjatë martesës së tyre 13-vjeçare – Rumer, Scout dhe Tallulah.

Demenca fronto-temporale janë çrregullime që prekin lobet frontale dhe të përkohshme të trurit që shkaktojnë ndryshime në personalitet dhe sjellje. Ndërsa afazia është një çrregullim i të kuptuarit dhe komunikimit (të lexuarit, të folurit ose të shkruarit) që rezulton nga dëmtimi ose lëndimi i zonës specifike në tru.