Bytyqi në takim me LOE: Qeveria është e hapur për të gjitha propozimet konstruktive nga sektori i biznesit

Must Read

Slloveni, mbajtja e maskës e detyrueshme edhe në ambient të hapur

Në Slloveni prej sot është e detyrueshme mbajtja e maskës edhe në ambient të hapur në raste...

VIDEO: Forca të shumta policore përreth ndërtesës ku jeton Gordana Jankulloska, kontrollojnë çdo automjet

Përreth ndërtesës ku jeton ish-ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankulloska, sot ka forca të shtuara të...

OSBE dërgon vetëm 30 vëzhgues në zgjedhjet në SHBA

Organizata për siguri dhe bashkëpunim në Evropë (OSBE) kumtoi se në mënyrë drastike e ka zvogëluar  numrin...
- Advertisement -

Qeveria do të jetë e hapur për të gjitha propozimet konstruktive të cilat dalin nga sektori i biznesit, porositi zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike dhe Koordinim të Sektorëve Ekonomikë Fatmir Bytyqi në takimin e sotëm me delegacionin e Lidhjes së Odave Ekonomike i kryesuar nga kryetarja Danella Arsovska.

Në takim, siç bëri të ditur kabineti i tij, Bytyqi ka potencuar se për momentin në fokus të Qeverisë është krijimi i pakos së katërt të masave gjithëpërfshirëse dhe cilësore për mbështetje të qytetarëve dhe të biznesit, i cili më së miri do t’i reflektojë nevojat e grupeve më të prekura për tejkalimin e krizës së shkaktuar nga Kovid-19.

- Advertisement -

“Mbështetja e kompanive mikro, të vogla dhe të mesme, të cilat janë pjesa më e rëndësishme e ekonomisë sonë, do të jetë e rëndësishme, ndërsa fokus i veçantë i është dhënë pikërisht atyre sektorëve të cilët janë më së shumti të prekur nga kriza”, theksoi Bytyqi.

Sipas tij, në mënyrë aktive punohet edhe në masat me të cilat, pas përfundimit të krizës, ekonomia do të rritet me tempo të përshpejtuar. Për këtë qëllim, planet janë që të mbështeten startap-kompanitë dhe të krijohen masa për mbështetje për zhvillim teknologjik dhe vendosjen e inovacioneve që të ngritet konkurrenca e firmave në tregun vendor dhe në tregjet ndërkombëtare.

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Slloveni, mbajtja e maskës e detyrueshme edhe në ambient të hapur

Në Slloveni prej sot është e detyrueshme mbajtja e maskës edhe në ambient të hapur në raste kur është e pamundur të...

VIDEO: Forca të shumta policore përreth ndërtesës ku jeton Gordana Jankulloska, kontrollojnë çdo automjet

Përreth ndërtesës ku jeton ish-ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankulloska, sot ka forca të shtuara të policisë.

OSBE dërgon vetëm 30 vëzhgues në zgjedhjet në SHBA

Organizata për siguri dhe bashkëpunim në Evropë (OSBE) kumtoi se në mënyrë drastike e ka zvogëluar  numrin e vëzhguesve të cilët do...

Grubi: Ideja për subvencionim nuk është vetëm për shqiptarët, por për të gjithë!

Subvecionet për bashkësitë e pakicave për momentin janë vetëm debat i cili është i hapur. Subvencionuam punësime  në investimet e huaja  në...

Zv/kryeministri Grubi premton se do të angazhohet për barazi gjinore në politikë

Zëvendëskryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive, Artan Grubi, i cili para dy ditëve paralajmëroi...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -