Blinken premton një Amerikë në vijën e parë

TË FUNDIT

Amerika do të jetë përsëri në “vijën e parë” por tashmë do të mbështetet tek aleatët e saj për të “fituar garën me Kinën” dhe për t’iu kundërvënë kundërshtarëve të saj të tjerë, theksoi sot sekretari i ardhshëm i Shtetit i Joe Biden duke premtuar se do të shkëputet me diplomacinë unilateraliste dhe sovraniste të Donald Trump.

“Ne mund të ringjallim aleancat tona themelore”, pritet të thotë Antony Blinken gjatë dëgjimit të tij para Senatit, sipas tekstit të publikuar nga ekipi i tij.

“Së bashku, ne jemi në një pozitë shumë më të mirë për t’iu kundërvënë kërcënimeve të paraqitura nga Rusia, Irani dhe Koreja e Veriut dhe për të mbrojtur demokracinë dhe të drejtat e njeriut”, shton ai, raporton ATSh.

Ai do të përpiqet të japë mesazhin e dhënë nga presidenti i zgjedhur demokrat për të kthyer faqen e administratës Trump, i cila ka irrituar aleatët e tij, ka flirtuar me autokratët, ka prishur konventat ndërkombëtare.

Në krye të tyre, Antony Blinken, një ndërhyrës që do të duhet të merret me një Amerikë që nuk dëshiron të jetë më.

“Lidershipi amerikan vlen ende”, do të shprehet ky i fundit para senatorëve, që do të shprehen në javët e ardhshme për emërimin.

Ai do të duhet të premtojë një kthim të SHBA-së në vijën e parë,por në një lojë kolektive, sepse asnjë nga sfidat e mëdha” të momentit “nuk mund të zgjidhet nga një vend që vepron i vetëm.