Bekteshi: Doganat mund të fillojnë me regjistrimin e veturave me targa të huaja

TË FUNDIT

Janë mbledhur mjetet e nevojshme për Noarin 3-vjeçar

Të afërmit e Noarit 3-vjeçar, që vuan nga tumori në veshkë, njoftojnë se, janë mbledhur mjetet e nevojshme për...

Qeveria e zgjeruar, VMRO-ja ndryshoi qëndrim, PLD-ja tha “jo”, për ASH-në ky është blof

https://youtu.be/MfaEpYyR6Xw Pasi që e mori besimin në Kuvend, dje kryeministri Zoran Zaev i ofroi opozitës që të jetë pjesë e...

Çairi dhe Saraji festojnë 7 Marsin, të pranishëm Mexhiti dhe Bexheti, por jo funksionarët e lartë BDI-së

https://www.youtube.com/watch?v=Wn3dB3j4U-Y Se po vazhdojnë fërkimet brenda BDI-së, kjo u pa edhe sot në shënimin e festës së 7 marsit, në...

Qendër terapie me protone për pacientët e vegjël me sëmundje të rënda

Një qendër e terapisë me protone për trajtimin e pacientëve të vegjël me kancer pritet të nisë funksionimin në...

Asfaltimi i autostradës Shkup-Bllacë ende s’ka filluar

https://www.youtube.com/watch?v=juo8archIpw Shumë fjalë, shumë premtime e fotografi, por asfaltimi i dy kilometrave rrugë, në autostradën Shkup-Bllacë ende nuk ka filluar...

Ndryshimet ligjore kanë kaluar dhe Ministria e ka miratuar Rregulloren e paraparë me ligj, për këtë, Drejtoria e Doganave mund të fillojë t’i regjistrojë veturat me targa të huaja, kështu ka deklaruar ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.

Edhe pse ndryshimet ligjore ishin paralajmëruar kohë më parë, zbatimi i tyre nuk ka qenë u mundur, për shkak të ndryshimeve ligjore dhe rregulloreve që duhej të miratoheshin.

“Në ndryshimet ligjore që u miratuan në Kuvend, parashihet që risitë të mund të zbatohen 20 ditë pas hyrjes në fuqi të ligjit. Në disa nene të Ligjit parashihet që të miratohen edhe Rregullore të caktuara. Rregullorja është miratuar dje nga Ministria e Ekonomisë, për aprovim të përbashkët të veturave bashkë me Byron për Meteorologji dhe institucione të tjera, siç është Drejtoria Doganore lirisht mund të fillojnë me regjistrimin e veturave që parashihen me ligj”, tha Bekteshi në ngjarjen me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi në “Rade Konçar”.

Bekteshi është i bindur se sot ose nesër Ligji do të publikohet në Gazetën Zyrtare, për çfarë edhe regjistrimi i veturave do të fillojë së shpejti./TV21

TË NGJAJSHME