Bashkëshortja e presidentit, Elizabeta Gjeorgievska, ligjëroi për studentët e mjekësisë

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Bashkëshortja e presidentit të shtetit Elizabeta Gjorgievska mbrëmë mbajti ligjëratë profesionale për njëzet studentë të mjekësisë në Vilën Vodno, në të cilën mori pjesë edhe ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Ligjërata me temë: “Vizualizimi i thjeshtuar 3D: vlerësimi: μCT në in vitro dhe in vivo” u organizua në bashkëpunim me Shoqatën e studentëve të mjekësisë,si pjesë e nismës filloi në shkurt të këtij viti me ligjëratë të ministrit Filipçe në fushën e neurologjisë, realizuar në zyrë të Presidentit, MladiHab.

- Advertisement -

Sipas Zyrës së Presidentit, Gjorgievska u foli studentëve të mjekësisë për një teknikë të re të vizualizimit – tomografinë mikro kompjuterike – të llogaritur nga pikëpamja e hulumtimit, duke theksuar se kjo temë është e ndryshme nga ato që dëgjojnë dhe punojnë çdo ditë sepse përveç të dhënave të kërkimit profesional do të kenë mundësi për t’u njohur me rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe atë që po bëhet në botë për këtë temë.

Nga Shoqata e studentëve të mjekësisë theksojnë që në këtë periudhë krize ata si mjekë të rinj të ardhshëm duhet të kenë një rol aktiv në bashkësinë e tyre lokal, së pari të japin shembull, dhe më pas përmes aktiviteteve, projekteve dhe bashkëpunimit mes tyre për të ndihmuar dhe për të qenë mbështetës të shëndetit në vend në trajtimin e KOVID-19. sn/

- Advertisement -
  • Tags
  • 5

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -