Banka Popullore: Rritje edhe e depozitave edhe e kreditimit

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Të dhënat e Bankës Popullore tregojnë rritje edhe të depozitave edhe të kreditimit. Shkalla vjetore, siç thuhet në kumtesë, është 7,8 për qind gjatë rritjes më të madhe të depozitave të amvisërive. Kreditimi i sektorit koorporativ megjithatë, shënon rritje prej 3,3 për qind.

Sipas të dhënave të publikuara të Bankës Popullore, depozitat e përgjithshme vazhduan të rriten në bazë tremujore.

- Advertisement -

“Shkalla vjetore e rritjes është 7,8 për qind, gjatë rritjes më të madhe të depozitave të amvisërive. Kreditë e përgjithshme vazhduan të rriten në bazë mujore. Rritja vjetore e kredive të përgjithshme prej 5,9 për qind, ka të bëjë me kreditimin e rritur në dy sektore, me kontribut më të madh në sektorin ‘amvisëri’”, kumtoi Banka Popullore.

Në bazë vjetore, depozitat e sektorit koorporativ dhe të sektorit “amvisëri”, janë rritur për 9,8, respektivisht 8,2 për qind në mënyrë adekuate.

- Advertisement -

Lidhur me kreditë, në bazë vjetore kreditimi në sektorin koorporativ shënon rritje prej 3,3 për qind, ndërsa kreditë e përgjithshme të amvisërive shënuan rritje vjetore prej 8,6 për qind./MIA

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -