Banka Popullore apelon që vendimet e saj të mos vendosen në kontekst politik

TË FUNDIT

Banka Popullore sot përmes një kumtese u bëri thirrje të gjitha subjekteve  të respektojnë pavarësinë dhe autonomin e saj.

Nga Banka Popullore thonë që vendimet e saj të mos vendosen në kontekst politik.

“Banka popullore është institucion me pavarësi dhe autonomi të garantuar ligjore, e cila gjatë realizimit të qëllimeve  të tyre të konfirmuara  ligjore dhe detyrave udhëhiqet  jashtëzakonisht nga  ligjet, megjithatë duke e  mbrojtur interesin e qytetarëve”, thuhet në kumtesën e Kabinetit të guvernatores së BP-së.

Në kumtesë theksohet  se pikërisht  pavarësia dhe profesionaliteti i tillë në realizimin e qëllimeve dhe detyrave të Bankës Popullore është ajo që me vite i garanton  mbajtjen  e stabilitetit të denarit, sistemin bankar, përkatësisht stabilitetin e tërësishëm makroekonomik.

“Prej atje, u bëjmë thirrje  të gjitha subjekteve  t’i respektojnë  pavarësinë dhe autonominë e Bankës popullore dhe vendimet e saj të mos lihen në kontekste  politike”, shtohet në kumtesën e Bankës Popullore. 

error: Content is protected !!