Bajdeni shpalli gjendje të katastrofës në Kaliforni

TË FUNDIT

Presidenti amerikan Xho Bajdeni shpalli gjendje të katastrofës natyrore në Kaliforni,  pak para  nisjes për në Sakramento, ku dëshiron në vendngjarje t’i shohë dëmet nga zjarret pyjore, kumtoi Shtëpia e Bardhë.

“Presidenti Bajden shpalli gjendje gjendje të katastrofës në Kaliforni dhe i urdhëroi Shërbimit federal për ndihmë që të sigurojë rimëkëmbje të shtetit federal, e cila është goditur nga zjarri Kaldor. Zjarri filloi më 14 gusht dhe ene ka zjarr”, shtoi Shtëpia e Bardhë.

Më shumë se 6.800 zjarre pyjore sivjet pothuajse 700.000 hektarë tokë në SHBA.

Zjarret u shkaktuan nga moti jashtëzakonisht i nxehtë dhe i thatë për të cilin ekspertët thonë se është për shkak të ndryshimeve klimatike.

Zjarri Kaldor deri më tani është lokalizuar 65 për qind, që u lënduan pesë persona dhe u dëmtuan 81 objekte. 

Foto: CNN

This Saturday, Sept. 4, 2021, aerial photo provided by the U.S. Forest Service Lassen National Forest shows the Great Basin Team 1 Air Attack operations on Saturday on the Dixie Fire on the Horton Ridge in Plumas County, Calif. (Great Basin Team 1 Air Attack Operations/U.S. Forest Service via AP)