Array

B Corps lancohet në Evropë, Kosova pjesë e saj

Must Read

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur,...
- Advertisement -

 

22 Prill 2015, Amsterdam, Holandë

- Advertisement -

 Sot, në Amsterdam të Holandës, do të mblidhen liderët e biznesit të Evropës për të festuar hapjen zyrtare të lëvizjes se Korporates B (B Corp ose Benefit Corporation), e cila kishte sukses në SHBA, Amerikën e Jugut, Kanada dhe Australi. Prezantimi i certifikimit të korporatës B (B Corp) në tregun evropian përcakton bazat për një rritje të markave të gjelberta, të cilat nxisin ndikimin e pergjegjësisë sociale. Levizja e B Corp synon të inspirojë gjithë njerëzit për të përdorur mënyrën më të mië e të bërit biznes etik.

Korporatat B të certifikuara, përmbushin standardet rigoroze të perfomrances sociale, mjedisore, transparences dhe llogaridhënjes. Pasiqë, tregu evropian ka një kërkesë në rritje për produktet e qëndrueshme organike, certifikimi i standardeve te Korporatave B janë më se të mirëpritura. Kompanitë si Ben & Jerry’s, Patagonia dhe Banka Triodos, gjithnjë e më shumë janë në dijeni se sot konsumatorët nuk kerkojnë vetëm prdukte të mira, por edhe kompani të mira.

- Advertisement -

“Certifikimi B Corp është i përshtatshëm shumë për kompanitë evropiane që tashmë veprojnë në mënyrë të qëndrueshme “, thotë Leen Zevenbergen, një ndërmarrës serik i cili udhëheq lëvizjen Evropiane të B Corp. ” Ky certifikim do të jete pikë referimi për ata që kërkojnë të përmirësojnë ndikimin për punëtorët, shoqërinë si dhe mjedisin.

B Corp vjen edhe në Kosovë përmës Kolegjit Universum, i cili është i ngarkuar për përfaqësimin e Benefit Corporation në Ballkan. Me ketë rast, kompanitë kosovare të cilat e kalojnë vlerësimin rigoroz të ekspertëvë më të njohur botëror në këtë fushë dhe përmbushin standardet e performancës sociale, mjedisore, transparences dhe llogaridhënjes., bëhën pjesë e klubit më prestigjioz botëror të kompanive me vlera dhe mund ta bartin nominimin ‘Certified B Corp’.

- Advertisement -

Lansimi i eventit Evropian

Mbi 1300 kompani globale që veprojnë ne 38 shtete dhe ne 121 industri, u jane bashkuar themelimit tëkategorisë së më shumë se 60 Korporatave B Evropiane. Pasiqë, lëvizja ndërkombëtare B Corp po zgjerohet vazhdimisht në territorin evropian, tregu i ri synon të leshoj 1000 certifikata evropiane te B Corps nga viti 2017.

Sot, në eventin e hapjes në Amsterdam, themeluesit e lëvizjes B Corp dhe partnerët e saj global do të takojnë udhëheqësit evropianë për të ngritur vetëdijen e mënyrës më të mirë për të bërë biznes. Bashkethemeluesi i Laboratorit B, Bart Houlahan tha qe : “Ne jemi të ngazëllyer për të rritjen e kësaj  dege në Evropë, e cila gjendet në Amsterdam, Holandë, e cila do t’i shërbejë komunitetit rajonal dhe do ti inkurajoje kompanitë që të jene jo vetëm më te mira në botë, por të jenë edhe më te mirat për botën. ”

Marcello Palazzi, i cili është udhëheqës i lëvizjes B Corp për Evropë, ka shume plane të mëdha për këtë regjion. “Prej vitit 2014, jemi deshimtar që më shumë se 60 kompani evropiane janë certifikuar me sukses, edhe 500 kompani tjera regjionale aktualisht janë në process të certifikimit. Kjo levizje e certifikimit është duke u rritur pozitivisht, gjë që është jashtezakonisht emocionuse”.

- Advertisement -

Dauti: Shporta konsumatore është rreth 32 mijë denarë, kurse rroga mesatare 27 mijë!

“Në qoftë se ne tani themi që kemi pasur rritje të pagës mesatare ne duhet ta pranojmë që kemi pasur rritje të...

Bekteshi: Janë ndarë 1 miliard euro ndihmë për qytetarët

“Raportet financiare të cilat përgatiten nga institucione me renome ndërkombëtare tregojnë se Maqedonia e Veriut në fund të vitit do të tejkalojë...

Çdo i sapolindur në Maqedoni, lind me 3 mijë euro borxh publik që ka shteti – thotë Ilire Dauti në Click Plus

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se çdo i sapolindur, lind me 3 mijë euro...

Bekteshi në Click Plus tregon se sa persona kanë mbetur pa punë për shkak të pandemisë!

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi bën të ditur se nga periudha 15 mars deri në përfundim të gushtit janë larguar nga 12.500...

Ilire Dauti nga ASH: Kjo Qeveri në kushte normale e kishte të vështirë të përballet me probleme ekonomike

Ilire Dauti nga Aleanca për Shqiptarët, në emisionin Click Plus në TV21, tha Qeveria e re por e vjetër në përmbajtje në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -