Avokatët kërkojnë vendim për shfajësim për Janakievskin për rastin “Dhunë në Qendër”

Must Read

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi...

Sanksionohen 222 shoferë në Shkup, prej të cilëve 60 për shpejtësi të tejkaluar

Në territorin e qytetit të Shkupit gjatë ditës së djeshme janë shqiptuar gjithsej 222 sanksione, përfshirë 60...

Avokatët e ish-ministrit të Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakievski, sot në fjalët përmbyllëse për lëndën “Dhunë në Qendër” kërkuan që ai të lirohet nga aktakuza.

Avokati Dimitar Dangov kërkoi që Prokuroria ta tërheq aktakuzën sepse, sipas tij, nuk ekzistojnë dëshmi, ndërsa nëse nuk e bën këtë PTHP-ja, gjykata të sjell vendim për shfajësim.

Para gjykatës sot vendim për shfajësim kërkoi edhe avokati Elenko Milanov, i cili tha se nëse sipas prokurorëve, Janakievski ishte i afërm i Nikolla Gruevskit, pse atëherë është përgjuar.

“Nëse Janakievski gjoja ishte njeri i besueshëm i Nikolla Gruevskit, nuk do të ishte në serinë e bisedimeve të përgjuara telefonike”, ka thënë sot në sallën gjyqësore avokati Elenko Milanov.

Të akuzuar në këtë lëndë janë ish-kryeministri Nikolla Gruevski, ish-ministri Mile Janakievski, Daniella Rangelova, Borçe Bogdanovski, Milan Andonovski, Aleksandar Trajkovski dhe edhe shumë të tjerë. Sipas aktakuzës, ata akuzohen për nxitje të dhunës në protestat para komunës Qendër në qershor të vitit 2013.

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për të kryer tamponë. Ky është...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi pikat e papërfunduara nga seancat...

Sanksionohen 222 shoferë në Shkup, prej të cilëve 60 për shpejtësi të tejkaluar

Në territorin e qytetit të Shkupit gjatë ditës së djeshme janë shqiptuar gjithsej 222 sanksione, përfshirë 60 shkelje për tejkalimin e shpejtësisë...

SHKA “Xheladin Zeqiri” nga Tetova mbajti koncertin tradicional vjeshtor

Shoqëria Kulturore Artistike “Xheladin Zeqiri” nga Tetova dje mbajti një koncert tradicional vjetor vjeshtor. Për shkak të gjendjes me koronavirusin, publiku kishte...

Nëntë ditë para zgjedhjeve në SHBA, tashmë kanë votuar 59 milionë qytetarë

 Votimi i parakohshëm në zgjedhjet presidenciale të SHBA-së më 3 nëntor tashmë e ka tejkaluar nivelin e shënuar katër vjet më parë,...

More Articles Like This