Array

Avionët po ngacmohen me rreze lazer

Must Read

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e...
- Advertisement -

Autoriteti i Aviacionit Civil të Kosovës ka denoncuar shtimin e rasteve të ngacmimit të avionëve dhe helikopterëve me rreze lazer nga toka.

“Gjatë muajit gusht të këtij viti ka pasur shtim të rasteve kur persona të papërgjegjshëm drejtojnë dritën lazer nga toka në drejtim të aeroplanëve dhe helikopterëve në fluturim, në hapësirën ajrore të Republikës së Kosovës. Ju informojmë se veprime të tilla janë të paligjshme dhe njëherësh përbëjnë rrezik të drejtpërdrejtë për sigurinë e fluturimit”, thuhet në një komunikatë për shtyp, transmeton Politiko.

- Advertisement -

Ndriçimi me rreze laser i kabinës së pilotëve të aeroplanëve dhe helikopterëve kur ndodhen në lartësi të ulët, ndër të tjera mund të shkaktojë verbim të përkohshëm të pilotëve dhe si rrjedhojë mund të rrezikojë sigurinë e fluturimit, nënvizon AAC.

“Veprime të tilla, nga kushdo qofshin ato, konsiderohen të rrezikshme për operacionet e Aviacionit Civil dhe janë të dënueshme sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës”, vijon njoftimi zyrtar.

- Advertisement -

Në të saktësohet se, policia, Autoriteti i Aviacionit Civil dhe aeroporti i Prishtinës “Adem Jashari” kanë zhvilluar një procedurë, e cila mundëson reagimin e policisë brenda pak minutash në vendin e identifikuar të burimit të rrezes lazer që i është drejtuar një aeroplani.

– See more at: http://politiko.net/avionet-po-ngacmohen-rreze-lazer/#sthash.JN2roYYQ.dpuf

- Advertisement -

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe filloi të riparonte këpucët që...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth një mijë njerëz do të...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e emigrantëve, është konkluzioni i Këshillit...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës filluan të lëshohen vetëm në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -