Artisti i njohur do të sigurojë katër milionë vakte ushqimore në Gaza

TË FUNDIT

Artisti i mirënjohur Abel “The Weeknd” Tesfaye po ofron katër milionë vakte për Programin Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara (WFP) për të ndihmuar njerëzit në Gaza, ka thënë organi i OKB-së.

Tesfaye, i cili është një ambasador i vullnetit të mirë të OKB-së, ka drejtuar 2.5 milionë dollarë nga Fondi i tij Humanitar XO drejt përpjekjeve humanitare të WFP në Gaza, sipas deklaratës së WFP të premten.

Dhurimi është i barabartë me katër milionë vakte urgjente, të cilat do të financojnë 820 tonë metrikë pako ushqimore që mund të ushqejnë më shumë se 173,000 palestinezë për dy javë, tha ai.

WFP nuk tregoi se kur ndihma mund të arrinte në Gaza.

Corrine Fleisher, një drejtore rajonale për WFP, falënderoi Tesfaye për kontributin e tij duke thënë: “Shpresojmë që të tjerët të ndjekin shembullin e Abelit dhe të mbështesin përpjekjet tona.”

Më shumë se një milion palestinezë në Gaza janë “në prag të urisë”, tha WFP, duke shtuar se që nga fillimi i konfliktit më 7 tetor, është shkaktuar një “katastrofë humanitare e pallogaritshme”.

Tesfaye ka qenë ambasador i vullnetit të mirë që nga viti 2021.

Fondi i tij Humanitar XO, i cili u krijua në partneritet me WFP USA në vitin 2022, ka mbledhur 5 milionë dollarë deri më sot.

Sipas deklaratës, 2.5 milionë dollarët e parë të fondit shkuan për të mbështetur ndihmën urgjente ushqimore për gratë dhe fëmijët në Etiopi, dhe pjesa tjetër do të ndahet për përgjigjen e Gazës./21Media