Arkivi Shtetëror me botimet e tij do të marrë pjesë në Panairin e 32-të të Librit

Must Read

Pendarovski dhe Pahor në Ohër në stërvitjen demonstruese të ekipeve speciale të Armatës

Presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë, Stevo Penarovski dhe Borut Pahor sot e vizituan Kampin për...

Padi penale kundër 10 personave pasi që slumuan nëpunësit policorë

Më 26.09.2020 SPB - Prilep ngriti padi penale kundër 10 personave në Prokurorinë Themelore Publike - Prilep,...

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit...
- Advertisement -

Arkivi Shtetëror do të marrë pjesë në Panairin e Librit, i cili prej  nesër e deri më 14 shtator do të mbahet në hapësirën e hapur te QS “Boris Trajkovski”, në të cilin do të prezantohet me gjashtëdhjetë tituj, në mesin e të cilëve janë botime për personalitete të njohura historike, disa botime të koleksioneve të dokumenteve të arkivit për historinë e shtetit tonë, të cilat janë fryt i punës hulumtuese në arkivat jashtë vendit, disa monografi që shtjellojnë disa ngjarje dhe çështje të historisë, si dhe punime origjinale nga personalitete të shquara historike.

“Arkivi shtetëror rregullisht e prezanton veprimtarinë e tij të pasur botuese në panairet e librit në shtet, por edhe në panairet më të mëdha të librit të cilat organizohen jashtë vendit. Panairet e librit janë një prej mënyrave për të bërë të famshme historinë maqedonase, por edhe për prezantimin e rezultateve të historisë maqedonase, por edhe për prezantimin e rezultateve nga puna arkivore”, thuhet në kumtesën e sotme të Arkivit Shtetëror.

- Advertisement -

Nga ky institucion përkujtojnë se të gjitha botimet e Arkivit Shtetëror gjatë kohës së Panairit do të shiten me çmime të ulura për 30 për qind. fc/ 

- Advertisement -
  • Tags
  • 6

Pendarovski dhe Pahor në Ohër në stërvitjen demonstruese të ekipeve speciale të Armatës

Presidentët e Maqedonisë së Veriut dhe Sllovenisë, Stevo Penarovski dhe Borut Pahor sot e vizituan Kampin për trajnim në ujë të Armatës...

Padi penale kundër 10 personave pasi që slumuan nëpunësit policorë

Më 26.09.2020 SPB - Prilep ngriti padi penale kundër 10 personave në Prokurorinë Themelore Publike - Prilep, si më poshtë: E.E (28),...

Manastir, protestë kundër brutalitetit të policisë

Qytetarët e Manastirit sot protestuan kundër brutalitetit të policisë. Kjo protestë nga manastirasit erdhi pasi që disa ditë...

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas kanë humbur jetën 25 oficerë

Në rrëzimin e aeroplanit ushtarak ukrainas në verilindje të vendit, në rajonin Harkov, humbën jetën të paktën 25 persona, bënë të ditur...

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, ende pa e formuar Qeverinë jep dorëheqje

Kryeministri i sapoemëruar libanez Mustafa Adib, i cili e ndërmori detyrën për t’i ndihmuar vendit të ngrihet pas shpërthimit shkatërrues në gusht...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -