Aplikacion inovativ mobil i BERZH-it për promovimin e teknologjive të gjelbra

Must Read

Nëse të gjitha partitë shqiptare do të jenë në qeveri, Arjanit Hoxha do të lobojë që “Besa” të kalojë në opozitë

Nëse të gjitha partitë shqiptare hyjnë në Qeveri, atëherë Lëvizja BESA do të dalë në opozitë. Kështu...

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh, ...

Financim më i shpejtë për ndryshimet klimatike në kohë të koronavirusit dhe më pas, është qëllimi i aplikacionit për telefona celular Tech Selector që e lansoi Banka evropiane për ripërtëritje dhe zhvillim (BERZH).

- Advertisement -

Nga aplikacioni, i kapshëm tashmë në 10 gjuhë, dobi do të kenë, siç kumtoi BERZH-i, bizneset, amvisëritë, prodhuesit dhe shitësit.

Sipas Bankës, bizneset dhe pronarët e amvisërive do të mund t’i përdorin telefonat celularë për të kërkuar mbi 18.000 teknologji të cilat e përmirësojnë  efikasitetin energjetik, sigurojnë burime ripërtëritëse të energjisë, e ulin shfrytëzimin e ujit dhe parandalojnë erozion të truallit.

- Advertisement -

“Pandemia e koronavirusit e përshpejton zhvendosjen drejt tregtisë onllajn. Kjo është mundësi për avancim të gjendjes ekologjike në ekonomitë e vendeve. Aplikacioni ynë i ri e përmirëson qasjen drejt informatave në ekonomitë ku interneti mobil shpesh herë është më avancues nga shërbimet e brezit të gjerë. Tech Selector i sjellë teknologjitë e gjelbra në një klikim deri te bizneset dhe amvisëritë, me çka do të mundësohet ulje e faturave për shërbime komunale, rritje të produktivitetit dhe konkurrencës dhe përmirësimit të rehatisë së shtëpive apo hapësirave afariste”, thotë Ksenia Brokman, ndihmës drejtoreshë për efikasitet energjetik dhe ndryshime klimatike, BERZH.

- Advertisement -

Aplikacioni do ta ndryshojë mënyrën në të cilën Banka i dërgon financimet dedikuar për ulje të ndryshimeve klimatike për t’i kënaqur nevojat e klientëve të cilët gjithnjë e më shumë i shfrytëzojnë mjetet mobile për tregti edhe përkundër pandemisë së koroanvirusit.

Tech Selector do të përshpejtojë realizimin e financimit të projekteve për mbështetje të ndryshimeve klimatike për mbështetje të ndryshimeve klimatike përmes Programit për financim të ekonomive të gjelbra, instrumenteve të tjera financiare të BERZH-it, donatorëve ndërkombëtarë dhe partnerëve të BE-së, Fondit të gjelbër klimatik dhe Fondit investues klimatik.

Aplikacioni inovativ bazohet në Selektuesin e teknologjive të gjelbra, vegla e parë për e-tregti e lansuar në vitin 2018 nga ana e BERZH-it. Kjo platformë onllajn në stilin e blerjeve, mundëson shfrytëzuesit të kenë qasje deri te resurset globale të teknologjive të reja, dhe është e kapshme në rajonet ku BERZH-i ka aktivitete, por edhe jashtë tyre.

Janë të kapshme mbi 70 prodhime të platformës dhe aplikacionit, ndërsa rangu i selektimit ndryshon nga pompa efikase  ngrohëse dhe panele solare  të cilat prodhojnë energji ripërtëritëse, e deri te sistemet e irigacionit dhe makinave për mbjellje të cilat mundësojnë menaxhim të qëndrueshëm të tokës.

Aplikacioni dhe Selektuesi i teknologjive të gjelbra krijojnë treg i cili i bën teknologjitë e re më lehtë të kapshme, njëkohësisht duke e promovuar tregtinë ndërkufitare të ekonomive në rajonet ku BERZH-i k aktivitete. Prodhuesit nga e mbarë bota mund t’i parashtrojnë prodhimet e tyre në Selektues të teknologjive të reja, ndërsa prodhuesit lokal mund t’i regjistrojnë prodhimet dhe lokacionet nga ku punojnë. Nëse oferta e parashtruar i kënaqë kërkesat, BERZH-i mundëson e njejta të jetë e kapshme deri tek klientët, ta kërkojnë, edhe në aplikacion edhe në platformë.

BERZH-i e zhvilloi aplokacionin Tech Selector dhe platformën nën Programin për financim të ekonomive të gjelbra me mbështetje nga financimi i donatorëve të Ministrisë austriake të Financave.

- Advertisement -

Latest News

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të territorit të Kosovës në fshatin...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh,  nga fillimi i pandemisë  më...

Edhe në Itali vatër e re e virusit korona pas kthimit të disa tinejxherëve nga Kroacia

Dy vajza 18-vjeçare janë kthyer në qytetin italian Padova të infektuara me virusin korona pas pushimit veror në Kroaci, për çka 24...

Në SHBA, në korrik të sapopunësuar vetëm 1,8 milion, më pak nga shifrat e majit dhe qershorit

Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe ...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com