Ambasadorja e Japonisë Keiko Haneda largohet, përshëndetet me Xhaferin

Must Read

Osmani: Ka dallime me Bullgarinë në pritshmëritë nga marrëveshja

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme, në konferencën e sotme për media tha se ka dallime...

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi...

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, në takimin e sotëm lamtumirës me ambasadoren e Mbretërisë së Japonisë në vendin tonë, Keiko Haneda, shprehu kënaqësi nga bashkëpunimi i deritanishëm me Ambasadën japoneze, respektivisht me ambasadorin e parë rezident dhe në këtë drejtim, theksoi se pret që në periudhën e ardhshme të vazhdojë ky bashkëpunim edhe me ambasadorin e ri, me çka do të vazhdojë trendi i përforcimit të relacioneve politike dhe ekonomike mes dy vendeve.

Kjo, siç theksohet në kumtesën e pres-shërimit qeveritare, do të rezultojë me rritjen e investimeve japoneze dhe intensifikimin e bashkëpunimit në fushën e medicinës, turizmit, kulturës dhe fushave tjera.

“Në këtë periudhë, para nesh janë tre prioritete të mëdha. Presim në muajin dhjetor të këtij viti hapje të negociatave aderuese me BE-në, luftë me epideminë e shkaktuar nga KOVID-19, si edhe menaxhimin e pasojave për ekonominë të shkaktuara nga kjo pandemi, dhe unë pres se do ballafaqohemi suksesshëm me këto sfida”, theksoi Xhaferi.

Ambasadorja japoneze, Haneda, e potencoi kënaqësinë e vet nga qëndrimi i deritanishëm në vendin tonë në këto tre vite në cilësinë e ambasadores së Japonisë dhe shprehu bindjen se bashkëpunimi me Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të vazhdojë edhe me pasardhësin e saj në nivelin më të lartë, dhe në këtë kontekst, falënderoi për bashkëpunimin dhe komunikimin e deritanishëm ndërmjet Ambasadës së Japonisë dhe Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, si edhe me Grupin parlamentar të bashkëpunimit. Gjithashtu, ambasadorja konstatoi se në këto tre vite ndodhën shumë ngjarje të mira dhe pozitive në Republikën e Maqedonisë së Veriut, siç është anëtarësimi i plotfuqishëm në NATO dhe data për fillimin e negociatave me Be-në dhe shprehu pritjen se Xhaferi, edhe në periudhën e ardhshme do të vazhdojë me sukses të udhëheqë Kuvendin dhe të ballafaqohet me sfidat.

Dy bashkëbiseduesit u pajtuan se bashkëpunimi ndërmjet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ambasadës japoneze do të vazhdojë si edhe deri tani, në nivelin më të lartë, theksohet në kumtesë.

Osmani: Ka dallime me Bullgarinë në pritshmëritë nga marrëveshja

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme, në konferencën e sotme për media tha se ka dallime midis Maqedonisë dhe Bullgarisë në...

Laboratorë lëvizës për testet Covid-19

Laboratorë të lëvizshëm në një furgon me dy punonjës, një shofer dhe një robot, që përdoret për të kryer tamponë. Ky është...

Avdullah Hotin e presin edhe dy interpelanca

  Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet sot në ora 14:00 për të diskutuar mbi pikat e papërfunduara nga seancat...

Sanksionohen 222 shoferë në Shkup, prej të cilëve 60 për shpejtësi të tejkaluar

Në territorin e qytetit të Shkupit gjatë ditës së djeshme janë shqiptuar gjithsej 222 sanksione, përfshirë 60 shkelje për tejkalimin e shpejtësisë...

SHKA “Xheladin Zeqiri” nga Tetova mbajti koncertin tradicional vjeshtor

Shoqëria Kulturore Artistike “Xheladin Zeqiri” nga Tetova dje mbajti një koncert tradicional vjetor vjeshtor. Për shkak të gjendjes me koronavirusin, publiku kishte...

More Articles Like This