Ambasadorja Bërns takon Shahpaskën

Must Read

Në spitalin në Strugë nuk ka vend për persona pozitivë në Kovid-19

Dhjetë shtretërit e planifikuar për pacientët pozitivë për Kovid 19 në Repartin Intern të Spitalit të Përgjithshëm...

Zekiri, Llukarevska dhe Kadrija japin dorëheqje nga funksioni i deputetit

Deputetët Muhamed Zekiri dhe Sanja Llukarevska nga LSDM dhe Bajram Kadrija nga BDI kanë dhënë dorëheqje nga...

Instituti për Shëndet Publik do të bëjë 1000 testime në ditë, hapet repart i ri për testim

Përveç repartit ekzistues të pranimit, nga sot në Institutin e Shëndetit Publik do të funksionojë edhe një...

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska sot mbajti takim me ambasadoren e SHBA-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut Kejt Mari Bërns, në të cilën sërish  ishte riafirmuar nevoja për  bashkëpunim të afërt të mëtutjeshëm në zhvillimin dhe përparimin e shoqërisë së Maqedonisë, veçanërisht në pjesën e inkluzivitetit dhe barazisë, kumtuan nga MPPS.

Ministrja Shahpaska ka shprehur falënderim deri te SHBA-ja për mbështetjen që na e jep nga pavarësia deri më sot, veçanërisht në pjesën e procesit euroatlantik dhe anëtarësimin tonë në NATO si vendi i 30-të anëtar.

Ajo theksoi se si ministre e Punës dhe Politikës Sociale ka shumë prioritete në të cilat  do të fokusohet në periudhën e ardhshme.

“Intensivisht do të punojmë me kategoritë e rrezikuara të qytetarëve,  me grupet e varfëra dhe të margjinalizuara, me rininë…Menjëherë pas ndërmarrjes së funksionit,  në javën e parë e propozuam  Ligjin për parandalim dhe  mbrojtje nga diskriminimi, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm shumë shpejtë të miratohet. Punojmë në vendime ligjore për parandalim të dhunës mbi  gratë, barazinë gjinore e kemi lartë në agjendë,  fuqishëm jemi të përkushtuar në reformën sociale, veçanërisht në pjesën e decentralizimit të shërbimeve sociale dhe deinstitucionalizimit. Do të sigurojmë edhe dialog thelbësor për ndryshim të rregullores për marrëdhënie pune i cili do të jetë vendim ligjor bashkëkohor i sjellur në bazë të debatit të gjërë”, ka potencuar ministrja Shahpaska.

Ambasadorja Bërnz ka shprehur kënaqësi që për një kohë aq të shkurtër Propozim-ligji për parandalim dhe mbrojtje nga diskriminimi është lëshuar në procedurë dhe ka shfaqur shpresë se Kuvendi i Maqedonisë do ta votojë sa më shpejtë që është e mundur.

Ambasadorja Bërnz ka theksuar edhe se tani Maqedonia e Veriut, SHBA-ja  janë aleatë të NATO-s dhe se  ka kushte  që bashkëpunimi i ndërsjellë të përparohet.

Në mbledhje është theksuar se në pjesën e bashkëpunimit të ndërsjellë, në periudhën e ardhshme, do të përkushtohet vëmendje e veçantë  në luftën kundër korrupsionit,  politikave për rini të cilat vlejnë  mbajtje të rinisë në vend dhe hapje të perspektivave të reja për to, si dhe në pjesën e rritjes ekonomike.

Të dy bashkëbisedueset u pajtuan se  në periudhën e ardhshme shohin sfida të njëjta dhe fusha të njëjta  në të cilat munden të bashkëpunojnë të dy vendet, veçanërisht në pjesën e mbështetjes  që është e domosdoshme për Maqedoninë e Veriut, me qëllim të vetëm  të sigurojë  zhvillim të qëndrueshëm dhe përparim.

Në spitalin në Strugë nuk ka vend për persona pozitivë në Kovid-19

Dhjetë shtretërit e planifikuar për pacientët pozitivë për Kovid 19 në Repartin Intern të Spitalit të Përgjithshëm të Strugës janë mbushur.

Zekiri, Llukarevska dhe Kadrija japin dorëheqje nga funksioni i deputetit

Deputetët Muhamed Zekiri dhe Sanja Llukarevska nga LSDM dhe Bajram Kadrija nga BDI kanë dhënë dorëheqje nga funskioni i deputetit. Dorëheqjet vijnë...

Instituti për Shëndet Publik do të bëjë 1000 testime në ditë, hapet repart i ri për testim

Përveç repartit ekzistues të pranimit, nga sot në Institutin e Shëndetit Publik do të funksionojë edhe një repart tjetër i pranimit, me...

Mickoski kërkon nga Qeveria që të sëmurët kronikë të lirohen nga puna

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski, ka bërë thirrje që personat me sëmundje kronike të lirohen nga puna, për shkak të siç thotë,...

Zaev për TV21: Nuk kam pasur kontakt direkt me Spasovskin, por do të testohem

Kryeministri i vendit Zoran Zaev për TV21 deklaroi se nuk ka pasur kontakt me ministrin e Punëve të Brendshme Oliver Spasovskin, por...

More Articles Like This