Aktivisten Smailoviç e quajti muxhahedine! Apasiev merret në pyetje, por nuk pendohet! “Do të vazhdoj me provokime”

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Kryetari i partisë E majta Dimitar Apasiev u morë në pyetje nga Prokuroria Publike për shkak padive ndaj tij për përdorim të gjuhës së urrejtjes në baza fetare, racore dhe etnike.

Apasiev para disa muajve në facebook, aktivisten Mersiha Smailoviq e quajti muxhahedine.

- Advertisement -

Kryetari i partisë E majta thotë se facebook-u është i tij dhe nuk do të fshij asgjë që ka shkruar, ndërsa paralajmëroi se paditësve do t’u përgjigjet me kundër-padi.

“Presim që Prokuroria në mënyrë të azhurnuar do të veprojë kështu siç po vepron për mua dhe në rastet kur javën e ardhshme unë do të shtroj padi penale për rrezikimin e sigurisë pasi në këto statuse, veçanërisht tek njëra prej denoncuesve, kërcënohem me jetë dhe me jetën e familjes time”, tha Dimitar Apasiev.

- Advertisement -

Aktivistja Mersiha Smailoviç thotë se përveç që e ka quajtur muxhahedine në Facebook ajo ka marr edhe kërcënime nga përkrahësit e Apasievit.

 “Pesha e fjalëve të tij vijnë nga shumë mesazhe që kamë pranuar në mesanxher nga të afërmit e tij. Të akuzosh një aktiviste nga pozicioni i kryetarit të partisë tregon në seriozitetin e veprës penale dhe momentit që ajo parti e bënë mbi aktivistët e lirë”, theksoi Mersiha Smailoviq.

- Advertisement -

Por ky i fundit thotë se nuk tërhiqet dhe se edhe me tej do vazhdoj të shkruaj.

 “Edhe në të ardhmen do të vazhdoj me statuese provokative”, u shpreh Dimitar Apasiev.

Padi ndaj Apasievit kanë ngritur aktivistja Mersiha Smailoviç, Tanja Milevska, si dhe Komiteti i Helsinkut.

Apasiev u morr në pyetje nga Prokuroria pas postimit të tij në Facebook, menjëherë pas zgjedhjeve,  në të cilin shkruante “Kot na lëpiheni, do të ju qëllojmë të gjithëve.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -