A kanë nënshkrimet bazë juridike? Nga VMRO-DPMNE-ja thonë se do t’i dorëzojnë para 1 prillit

TË FUNDIT

Janë mbledhur mjetet e nevojshme për Noarin 3-vjeçar

Të afërmit e Noarit 3-vjeçar, që vuan nga tumori në veshkë, njoftojnë se, janë mbledhur mjetet e nevojshme për...

Qeveria e zgjeruar, VMRO-ja ndryshoi qëndrim, PLD-ja tha “jo”, për ASH-në ky është blof

https://youtu.be/MfaEpYyR6Xw Pasi që e mori besimin në Kuvend, dje kryeministri Zoran Zaev i ofroi opozitës që të jetë pjesë e...

Çairi dhe Saraji festojnë 7 Marsin, të pranishëm Mexhiti dhe Bexheti, por jo funksionarët e lartë BDI-së

https://www.youtube.com/watch?v=Wn3dB3j4U-Y Se po vazhdojnë fërkimet brenda BDI-së, kjo u pa edhe sot në shënimin e festës së 7 marsit, në...

Qendër terapie me protone për pacientët e vegjël me sëmundje të rënda

Një qendër e terapisë me protone për trajtimin e pacientëve të vegjël me kancer pritet të nisë funksionimin në...

Asfaltimi i autostradës Shkup-Bllacë ende s’ka filluar

https://www.youtube.com/watch?v=juo8archIpw Shumë fjalë, shumë premtime e fotografi, por asfaltimi i dy kilometrave rrugë, në autostradën Shkup-Bllacë ende nuk ka filluar...

VMRO-DPMNE vazhdon me mbledhjen e nënshkrimeve për anulimin e regjistrimit të popullsisë, duke pohuar se kanë bazë juridike për një gjë të tillë. Nënkryetari i partisë Aleksandar Nikollovski tha se ligj dhe nënshkrimet e 10 mijë qytetarëve ka të drejtë t’i dorëzojë secili deputet.

 “Mendojmë se ky ligj për regjistrim nuk përputhet me standardet e EUROSTAT dhe është për regjistrim politik e jo statistikor. Kur një numër prej së paku qindra qytetarëve do ta përkrahin VMRO-DPMNE-në dhe koalicionin për dorëzimin e këtij ligji, mendoj se shumë deputetë nga shumica parlamentare do të mendojnë tri herë nëse ta përkrahin ligjin tonë ose jo, unë mendoj se do ta përkrahin”, tha Aleksandar Nikollovski – nënkryetar i VMRO-DPMNE-së.

Por përkundër pohimeve të tilla se Ligji nuk është sipas standardeve evropiane, nga EUROSTAT me përgjigje se Ligji për regjistrimin e popullsisë dhe metodologjia janë në përputhje me kriteret e BE.

 “Në më shumë aspekte Ligji dhe metodologjia janë gjerësisht të lidhura me standardet relevante të definuara me jurispodencën statistikore në BE edhe pse jurispodenca e BE ende nuk është e obligueshme për Maqedoninë e Veriut si vend kandidat”, thonë nga Eurostat.

Nga VMRO-DPMNE thonë se presin të mbledhin mbi 100 mijë nënshkrime dhe paralajmërojnë se qytetarët do të mund të japin nënshkrimin e tyre edhe 18 ditë, që do të thotë deri në mes të muajit mars. Por javën e ardhshme, përkatësisht më 1 mars fillon regjistrimi i pjesëmarrësve të Armatës, të punësuarve në përfaqësitë konsullore diplomatike, mërgimtarëve, të burgosurve dhe të pastrehëve.

 “Është saktë e kurdisur që të parashtrohet ligji para një prillit. Zyrtarisht fillon më 1 prill dhe të gjithë e dini se mundet, nëse sillet ligj i tillë në çdo moment do të ndërpritet”, shtoi Aleksandar Nikollovski – nënkryetar i VMRO-DPMNE-së.

LSDM edhe më tej mbetet në qëndrimin se regjistrimi i popullsisë është i patjetërsueshëm dhe se do të zbatohet. Akuzon opozitën për mbledhjen e nënshkrimeve partiake dhe është e bindur se nuk do të anulojnë ligjin. Sipas Ligjit, regjistrimi do të zbatohet nga 1 deri më 21 prill.

TË NGJAJSHME