A do të ketë “Një shoqëri për të gjithë”? Komunitetet pakicë të pakënaqura

Must Read

Shkatërrohet sistemi raketor i forcave të armatosura të Azerbejxhanit

Forcat e armatosura të Nagorno Karabah e shkatërruan sistemin e lanserëve të rëndë raketor të llojit TOS-1A ...

Kërçovë, prerësit ilegal të drunjve sulmojnë nëpunësit policor

Me sezonin e vjeshtës fillon edhe problemi me prerjen e drunjve nga mali. Në Kërçovë për prerjen...

Heqja e PCR testeve në kufij, betejë në Qeveri mes LSDM-së dhe BDI-së

Komisioni për Sëmundje Infektive ka diskutuar për përshpejtim të procedurave për heqjen e PCR testit me vendet...
- Advertisement -

Retorika e fushatës së zgjedhjeve paraprake që bazohej në “Një shoqëri për të gjithë” nuk ishte e pranishme në këtë fushatë zgjedhore, në listat zgjedhore, e as dje te LSDM-ja dhe te BDI-ja.  Sipas aktivistes civile, Mersiha Smailloviq, është e padrejtë që edhe përkundër kuadrove cilësore te komunitetet pakicë, për ministra të zgjidhen vetëm maqedonasit dhe shqiptarët. Përveç kësaj, Smailloviq vlerëson se padrejtësia i është bërë edhe kuadrove cilësore femërore që nuk ka asnjë vend ministror në Qeverinë e re.

“Ndjenja e komuniteteve pakicë si pjesëtare dhe si femër, donte të thotë se do të ketë shpresë dhe se do të flasim. Por siç kalojnë vitet, ajo retorikë çdoherë e më pak është e pranishme te të gjithë aktorët e tjerë politik, nuk flas vetëm për Kryeministrin Zaev, por edhe për ministrat e tjerë. Sikur u zhduk kjo retorikë. Edhe dje kur e pamë njërën pjesë të koalicionit “Mundemi” në propozimin e tyre për ministra, me të vërtetë kishte emra inkurajues, prezencë të grave, inkurajon edhe ajo që u shfuqizuan ministritë pa resor për shkak se këtë gjë e kemi kërkuar. Por,  tash nuk është ajo retorikë. Nuk ishte në fushatën zgjedhore, në listën zgjedhore, e dje nuk ishte as te LSDM as te BDI”, theksoi Mersiha Smailloviq, aktiviste.

- Advertisement -

Kryetari i Partisë për Emancipim të Plotë të Romëve, Samka Ibraimovski dhe partner koalicioni i LSDM-së, deklaroi se me përbërjen e Qeverisë së re, partia e tij do ta humbë edhe atë që kishte.

 “Atë që e kishim, do ta humbim. Bëhet fjalë për ministrin pa resor për zbatimin e Strategjisë së romëve, i cili ishte pikënisja dhe nuk arritëm të marrim numër të mjaftueshëm votash. Sipas parimit të Qeverisë së re, nëse hyn një femër, respektivisht duhet të hyjë një femër nga lista sepse sipas Nenit të Kodit Zgjedhor duhet të hyjë e 11-ta, e jo i nënti, Kozarov. Nuk e di çfarë kombinimi duhet bërë që unë të bëhem deputet apo Kozarovi”, u shpreh Samka Ibraimovska nga  Partia për Emancipim të plotë të Romve.

- Advertisement -

Samka në vitin 2017 u bë ministër pa resor për zbatimin e Strategjisë së romëve, kurse në dhjetor të vitit të njëjtë, dha dorëheqje dhe u kthye në funksionin e tij si deputet.

- Advertisement -

Shkatërrohet sistemi raketor i forcave të armatosura të Azerbejxhanit

Forcat e armatosura të Nagorno Karabah e shkatërruan sistemin e lanserëve të rëndë raketor të llojit TOS-1A  i forcave të armatosura të...

Kërçovë, prerësit ilegal të drunjve sulmojnë nëpunësit policor

Me sezonin e vjeshtës fillon edhe problemi me prerjen e drunjve nga mali. Në Kërçovë për prerjen e drunjve më shumë frekuentohet...

Heqja e PCR testeve në kufij, betejë në Qeveri mes LSDM-së dhe BDI-së

Komisioni për Sëmundje Infektive ka diskutuar për përshpejtim të procedurave për heqjen e PCR testit me vendet e rajonit, ndërsa për këtë...

“90 mijë nxënës nuk do të fillojnë vitin shkollor”! Carovska: Nga korona nxënësit u mësuan të kyçen-shkyçen në platformë

https://youtu.be/BedF4wHNcfI Jo 40 mijë, por 90 mijë nxënës priten që nesër të mos e fillojnë vitin shkollor,...

Kuman pranon se Barcelona ka nevojë për lojtarë të rinj, por kanë vështirësi financiare

Ronald Koeman thotë se Barcelona është ende duke punuar në dy ose tre nënshkrime të tjera, por që vështirësitë financiare të klubit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -