17 viktima nga protesta në Kolumbi

TË FUNDIT

Rreth 17 njerëz janë vrarë në pesë ditët e fundit nga protesat e mbajtura pas propozimit të reformave të reja tatimore.

Të paktën 800 njerëz kanë mbetur të lënduar nga dhuna e përdorur nga forcat policore.

Grupi për të drejtat e njeriut dhe protestues të tjerë kanë akuzuar policinë se kanë përdorur dhunë të panevojshme mbi ta.

Sipas raportimeve të fundit, numri i të viktimave mund të jetë edhe më i lartë, vetëm se disa nga ta ende nuk janë identifikuar.

Ndër të lënduarit, janë edhe policë të shumtë.

Kujtojmë se kjo protestë filloi të javën e kaluar, pasi sindikatat bënë thirrje për grevë, në kundërshtim të propozimeve të reja në lidhje me reformat tatimore./21Media

TË NGJAJSHME